• 2

Postoje logični razlozi: Koji dan je najbolji, a koji najgori za prvi sastanak?

Nasuprot uvreženom mišljenju da su dani vikenda najpogodniji za susrete romantične vrste, istraživanje otkriva iznenađujuću istinu

  • 2

Ako se pripremate za prvi susret s potencijalnim partnerom, nije svejedno koji dan ćete izabrati za sastanak.

Nasuprot uvreženom mišljenju da su dani vikenda, kada ste završili poslovne obaveze i opustili se, najbolji za susrete romantične vrste, istraživanje je pokazalo da zapravo sredom imate najbolje šanse da vaš dejt uspe. Evo i zašto!

prsti, ljubav

Foto: Pixabay.com

Istraživanje je pokazalo da je centralni dan u nedelji idealan ukoliko treba prvi put da se vidite sa potencijalnim partnerom. Razloga je više. Nalazite se usred radne nedelje, niste previše umorni da biste se potrudili da zadivite osobu koja vam se dopada, a mala pauza bi vam savršeno legla.

Studije su pokazale i da prva tri dana nakon vikenda ljudi imaju najviše elana, najaktivniji su i najproduktivniji na poslu. U narednim danima opada im koncetracija i posao obavljaju sporije i sa daleko manje odlučnosti. Zato je sreda idealna dan da osveže energiju i podignu samopouzdanje.

Ljubav, Veze, San, Raskid

Foto: Pixabay.com

Još jedan bonus jeste što ne morate da se stresirate oko toga da ćete provesti noć zajedno, kao što bi to bio slučaj da ste na prvi sastanak izašli u npr. petak. Budući da sutradan ustajete rano (a i u slučaju da vam se potencijalni dečko nije dopao), imate savršen izgovor da veče završtite bez seksa, što je dobar temelj za ozbiljnu i stabilnu vezu.

Ako ste lišeni pritiska, bićete opušteniji i spontaniji, što povećava šanse da izađete i na drugi dejt, a kasnije i izgradite stabilnu vezu.

Najgori dan za dejt?

Najgori dan u nedelji za prvi sastanak jeste nedelja, kaže studija. Ukoliko ugovorite prvi dejt u nedelju, jasno poručujete da vam nije posebno stalo, budući da ste slobodne večeri - petak i subotu, odvojili za viđanje s nekim drugim. Osim toga, velika je verovatnoća da ste već u "poslovnom modu", psihički se pripremate za nove obaveze, a samim tim male su šanse da ćete biti opušteni.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Sexo

    Najbolji kada joj je muz na poslu, najgori kada krenem da se provozam i zena hoce samnom

  • Cica

    Nedelja je poseban dan i ima nesto...

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima