Bila sam ubeđena da sam loša u krevetu, a evo kada sam shvatila da to uopšte nema veze sa istinom

Svetski bestseler blogerke koja je zapalila društvene mreže. Prestani da veruješ u laži o sebi i postani ono što je suđeno da budeš. Jesi li ikad pomislila da svi ostali znaju šta će sa svojim životom dok ti nemaš predstavu? Ako je tako, Rejčel Holis ima nešto da ti kaže: to je laž.

  • 0
krevet knjiga foto: pixabay.com/laguna.rs

Odlomak iz njene knjige "Odmahni rukom i kreni dalje" u izdanju Lagune prenosimo u nastavku:

LAŽ: Loša sam u krevetu.

Bila sam stvarno loša u krevetu.

Au, bog te!

Nisi mislila da ću govoriti o tome - ali upravo ću to uraditi. Kao udata hrišćanka, pričaću o seksu i nadam se da je to u redu.

Moj muž? Verovatno se sad krije negde jer je činjenica da pišem o tome sigurno njegov najgori košmar.

Moj najveći košmar je da me juri Jeti. Čini mi se da svako mora da nosi svoj krst, Dejve.

Međutim, Dejv nema razloga za brigu. Ne pišem o njemu, već o sebi... i o tome kako sam bila loša u krevetu.

Odlučila sam da govorim o toj krupnoj i zastrašujućoj temi koja izaziva stid po cenu da užasnem svekrvu i svekra, a da mama dobije srčku zato što mislim da je to važno. Mislim da žene ne pričaju dovoljno o seksu.

Naravno, svet priča o tome. Koliko god može, što glasnije može, što češće može... ali to ne čini realno. Ne na način koji će imati smisla nevinoj klarinetistkinji čije je iskustvo kad je upoznala muža bilo jednako njenom iskustvu u lovu na krupnu divljač u afričkim divljinama. Što će reći nikakvo. Baš nikakvo.

Moje rane prilike za seksualno vaspitanje uključivale su žene u crkvi (koje nisu razgovarale o tome kad sam bila dovoljno blizu da čujem) ili medalje, koje su mi pokazivali teško dostižan ideal. Stoga sam ušla u brak bez ikakve realne ideje o tome šta mogu da očekujem. A to je besmisleno! Volela bih da mi je neko pre nego što sam se udala rekao: "Slušaj, ovo je moje iskustvo. Evo šta bi trebalo da znaš i očemu da razmišljaš, a prvih nekoliko puta bi trebalo da piških posle seksa kako ne bi dobila infekciju urinarnog trakta!"

Negde u Teksasu, jedna starija čitateljka upravo se onesvestila.

par, ljubav, poljubac, zagrljaj, krevet, zena, muskarac, veza, brak Foto: Pixabay.com

Da, pisala sam o infekciji urinarnog trakta. Ako ti to smeta, pređi na sledeće poglavlje, sestro, jer će postati mnogo škakljivije.

Znala sam veoma malo o seksu ako izuzmemo ono što sam videla na televiziji i u filmovima... stoga sam bila loša u tome. Ne mislim loša u smislu da sam bila nespretna (mada je svakako bilo i toga). Bilo je užasno zato što sam bila nezadovoljna, a zbog toga ni moj muž nije bio zadovoljan. Posle pet godina braka gotovo nismo ni imali seksualni život. Nasuprot tome, ove godine ćemo proslaviti četrnaestogodišnjicu braka - i sad je naš seksualni život kao iz bajke!

Ne, ozbiljna sam. Radimo to više od bilo kog bračnog para koji znaš - ili bar češće od ijednog bračnog para s četvoro dece i dva posla s punim radnim vremenom. Ne seksamo se zbog obaveze, već zato što je mnogo, mnogo lepo. A kad je stvaro doro, zašto ne bismo to radili kao zečevi kad god možemo?

Danas je sjajno. Ali je put dotle bio dugačak, a ja ću ti ispričati sve o tome za slučaj da si u istom sosu... i zato što ne želim da dobiješ infekciju urinarnog trakta. Slušaj sad.

Upoznala sam Dejva kad sam imala 19 godina. On je imao 27. Pre toga nikad nisam izašla na sudar, a on nije znao koliko sam mlađa od njega. Kao što sam već rekla, kad je istina izbila na videlo nekoliko meseci kasnije, izgledalo je kao kad predebela mačka padne s ograde. Bio je to žestok pad bez imalo gipkosti, ali ipak smo se dočekali na noge.

Dejv mi je najbolji prijatelj otkako smo pregrmeli onu prvu godinu. On mi je omiljeno ljudsko biće na planeti i srce samo što mi ne pukne od ljubavi prema njemu. Kad smo se venčali, vodili smo najsrećniji život koji sam mogla da zamislim. A seks? Nismo ustajali iz kreveta. Seksali smo se kao ludi jer se to očekuje od tek venčanog para, zar ne?

Koliko smo puta dnevno to mogli da uradimo?

Koliko puta na sat?

Mogli smo na kiši, u mraku, u vozu, u kolima, na drvetu...

Shvatila si, nego šta. Mnogo smo vodili ljubav.

I uživala sam u tome.

trudnica, trudnicki stomak, seks, sex, par, krevet, par u krevetu Foto-ilustracija: phalinn/Foter, Profimedia/Glow Images RF

Uživala sam jer sam se zbog fizičke bliskosti s njim osećala željeno i obožavano. Uživala sam u tome jer ga je mnogo usrećivalo. Oboje je usrećivalo. Bili smo sveže venčani, vodili smo ljubav i život je bio lep.

Ali, posle dve godine, novost se istrošila i radost medenog meseca je iščilela. U početku sam bila smela usled uzbuđenja. Međutim, kako je vreme prolazilo, osećala sam sve veću nelagodu, kao da je neko pritisnuo prekidač. Odgajena sam kao dobra hrišćanka. Odjednom je trebalo da budem seksi mačka, a nisam imala predstavu kao to da uradim.

Stoga sam pila.

Otišli bismo na večeru i ja bih popila tek toliko vina da se osetim seksepilno. A onda bih pokušavala da radim seksi stvari ili da se ponašam zavodnički, ali retko sam u tome uživala koliko i on. Jesam li se pravila da uživam? Nego šta! To je ono što se od nas očekuje, zar ne? Tad sam postala ogorčena zato što nisam uživala u tome, ogorčena zato što sam mislila kako bi trebalo da se upuštam u seksualni odnos čak i kad nisam baš uzbuđena.

Posle toga sam rodila dete, telo mi se promenilo, koža na stomaku se rastegla, iz grudi mi je curilo i bila sam iscrpljena. Seks mi nije bio ni na kraj pameti. Ali nstavila sam da ga upražnjavam pretvarajući se da uživam u svakom trenutku. Nijednom nisam rekla Dejvu kako se osećam - bila sam previše postiđena i nesigurna. Takođe sam se bojala da ću ga povrediti, pa sam to držala u sebi. Još vremena je prošlo, a naš seksualni život je visio na koncu. Kad nam je drugi sin prohodao, seks je gotovo iščezao iz našeg odnosa - a kad sam se izvukla iz izmaglice brige o dva sina i odlučila da pitam Dejva, odgovor me je pogodio.

- Zašto više ne vodimo ljubav? - pitala sam ga jedne noći.

Pogledalo me je kao da sam ga povredila.

-Dosadilo mi je da me odbijaš.

Odmah sam zauzela odbrambeni stav.

- Ne odbijam te. Uvek pristanem.

- Jeste da pristaješ, Rejčel, ali zapravo to ne želiš, a to je gore nego da uopšte ne vodimo ljubav.

Najpre sam se iznervirala. Žrtvovala sam se zbog sreće u kući, a on je povređen zato što nisam poletnija. Međutim, što sam više razmišljala o tome, tako mi je postajalo jasnije da je u pravu. Jeste da sam pristajala na seks, ali bila sam kruta i osećala nelagodu, umor i pomanjkanje entuzijazma. Pristati nije isto što i prigrliti. Moj muž je primetio da ne uživam u tome pa je, umesto da traži da polovično učestvujem, naprosto digao ruke od seksa. Kakva zbrka. Kažu da je priznanje da imaš problem prvi korak u njegovom rešavanju.

Dobro, znam da mnoge među vama neguju sjajan odnos sa svojom ženstvenom mističnom stranom. Znaš sve što treba znati o seksu i doživljavaš sto orgazama nedeljno. Drago mi je zbog tebe, sestro. Ozbiljno , ti si moj idol! I ovi saveti verovatno nisu tebi namenjeni. Ono što hoću da kažem verovatno će zvučati otrcano, opštepoznato ili čak naivno. To je sjajno jer su ovo stvari koje su meni pomogle i delim ih za slučaj da će pomoći nekome ko je kao ja (ili kakva sam bila).

Evo koraka koje sam preduzela kako bih od žene koja je loša u krevetu postala izuzetna u krevetu. Ima ih sedam... po jedan za svaki dan u nedelji.

Nastavak poglavlja "Loša sam u krevetu" možete pročitati sutra na našem portalu.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA