• 5

Ispovest žene iz Beograda: Deset godina sam izbegavala seks zbog bola koji mi izaziva penetracija

"Hoću li ikad naći muškarca koji će razumeti?"

  • 5

Ima 32 godine i već 10 godina izbegava seksualni odnos jer pati od vulvarnog vestibulitisa - bola usled vaginalnog dodira ili nadražaja.

- Izbegavam seks svih ovih godina. Nikad nisam bila samouverena u svoju seksualnost, iako sam iskusila kratak seksualni period sreće pre nego što sam se razbolela. Takođe imam i mnogo poteškoća da se uzbudim, jer znam da ću iskusiti bol - kaže nam Danka P. iz Beograda.

- Prijatelji mi kažu da sam posebna i da imam mnogo drugih kvaliteta. Sigurna sam da bih sa pravom osobom mogla polako povratiti svoje samopouzdanje, ali mi je teško da poverujem da bih mogla da nađem muškarca koji bi razumeo moje stanje. Ponekad mislim da ću zauvek ostati usamljena. Htela sam da vas obavestim da ovo stanje uništava stanje mnogih mladih žena - ističe Danka.

Mršavljenje, Dijeta, linija, Celulit, Srce, Bolesti srca, Brushalter, Donji veš, Crveno, Seksi, Žene, Žena, Žensko telo

Foto-ilustracija: Profimedia

Odgovor: Da li ste svesni da vam akreditovani seksualni terapeut može pomoći u ovoj situaciji? Postoje načini lečenja vulvarnog vestibulitisa i stručnjak vam može pomoći da vam bude prijatno da sa partnerom imate seks bez penetracije. Seks je mnogo više od penetracije, i važno je da naučite da budete otvoreni prema širokoj raznolikosti erotskih povezanosti.

Setite se da je centralni fizikalni fokus vašeg seksualnog zadovoljstva - mesto gde se nalaze glavni seksualni nervni završeci - vaš klitoris, koji bi trebalo da je van domašaja vaših vulvarnih problema. Ako vaš partner ne zna drugačije od uobičajenog seksualnog odnosa, naučite ga. Pokažite mu šta vam odgovara. Zbog toga ne treba da se osećate krivom. Uostalom, možete vežbati i da partnera zadovoljite oralno, manualno i drugim nepenetrativnim metodama.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Maja

    Moj bivsi decko je bio zaista sjajan kao osoba, ali ima jako debeo penis i seks je bio nemoguc, bolelo me je, imala sam svaki put osecaj da ce me pocepati. Morali smo zbog toga da raskinemo. Sadasnji decko ima penis normalne velicine i nema problema pri seksu, sada uzivam. Tako da ova gospodja samo treba da pronadje partnera koji njoj odgovara, jednostavno ne uklapa se svako sa svakim fizicki, koliko god da je neko super osoba.

  • Taurida

    Mislim da nije prikladno terati segu sa tudjom mukom.To je na zalost neuroloska bolest za koju trenutno lek ne postoji.

  • Nele

    Posalji broj telefona

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima