≫ 

Od pilula za kontracepciju se nećete ugojiti, ali možete biti manje privlačne muškarcima

Pilula za kontracepciju pored svih koristi koje donosi ima jednu neobičnu ulogu, tvrdi novo istraživanje

  • 3

Nedavno istraživanje je ustanovilo da kontraceptivna pilula ne utiče na gojenje, a psiholozi sada kažu da može da utiče na ženski mozak i da promeni njenu ličnost.

Doktorka Sara Hil tvrdi da kontraceptivne pilule utiču na privlačnost, stres, glad, jelo, emocije, prijateljstvo, agresivnost, učenje i na još mnoge stvari.

Ona tvrdi da su žene koje uzimaju oralnu kontracepciju obično privučene muškarcima koji nisu toliko muževni. Pored toga, te žene nisu mnogo zainteresovane za seks, jer hormon progesteron, koji šalje poruku telu da ovulacija nije potrebna, je dominantan u celokupnom ciklusu.

Doktorka tvrdi da žene na kontracepciji više privlače muškarci koji ne izgledaju toliko muževno i koji nemaju muževne glasove.

kontraceptivne pilule, kontracepcija Foto: Pixabay.com

Mnoga istraživanja do sada su ustanovila da žene na oralnoj kontracepciji nemaju dovoljnu želju za seksom, pa čak i one koje su tek upoznale partnera nemaju zadovoljavajući seksualni život.

Na vrhu negativnih efekata pilula za kontracepciju je činjenica da one smanjuju seksualni nagon i čine vas manje zainteresovanim za seks.

To čini da žene na oralnoj kontracepciji manje ulažu u svoj izgled i pojavu pa su samim tim manje privlačne muškarcima od onih koje imaju prirodan i normalan seksualni nagon.

Žnene u periodu ovulacije luče hormone zbog koji su posebno privlačne suprotnom polu, a ovulacija se ne dešava kod žena koje piju pilule.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragana

    27. septembar 2019 | 15:57

    To nije istina Ja pijem tablete a idalje me udaraju muskarci i pozeljna sam

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA