• 25

Moj partner ne može da doživi orgazam vaginalnim seksom, da li radim nešto pogrešno?

Brutalno iskrena ispovest žene o problemu koji je sve češći kod seksualnih partnera i podjednako muči i muškarce i žene

  • 25

Pojava da muškarci ne mogu da dožive vrhunac tokom "običnog", vaginalnog seksa postala je vrlo učestala. Sve deluje da je u redu, on je uzbuđen, erekcija postoji, ali seksu nikad kraja... Jednostavno ne može da "završi posao".

Zašto se dešava da muškarac ne može da doživi orgazam tokom seksa?

Ovo se pitala i jedna Amerikanka koja se je svoj slučaj iznela seks-terapeutkinji.

- Moj dečko i ja smo počeli da upražnjavamo seks pre oko tri nedelje, ali smo se poznajemo odavno. Bio je nevin pre toga. Kad imamo seks, ne može da dostigne vrhunac, što je nešto s čim se prvi put u životu susrećem. Mogu da ga dovedem do vrhunca "manuelno", ali vaginalni i oralni seks kao da mu nisu dovoljno stimulativni.

Vidim da je uzbuđen i kaže da uživa u intimnosti, ali jednostavno stičem utisak da ne uživa u seksu. Ne znam zašto je to tako, da li ja nešto radim pogrešno. Sve to uticalo je da počnem da se osećam nesigurno - napisala je u pismu seks-terapeutu ova devojka.

Par u krevetu, sex, seks, romantika

Foto-ilustracija: Shutterstock

Ovo nije retka pojava ne samo među starijim partnerima, već i mladi se suočavaju sa ovim problemom. A kako postupiti u tom slučaju, otkrila je Pamela Stivenson Konoli, psihoterapeutkinja specijalizovana za lečenje poremećaja u seksu.

- Pokušajte da to shvatate lično. Muškarcu koji je orgazam doživeo samo kroz masturbaciju potrebno je vreme da se prilagodi na seks sa nekim drugim. Navikao je na jedan ritam i tehniku koje dovode do orgazma, zato telo ne reaguje na nepoznato. Možete mu pomoći tako što ćete ga ohrabriti da bude iskren o tome šta mu pomaže da se uzbudi, a šta ne. Možda bi s vama čak i delio svoju tehniku masturbacije. Ako ima tendenciju da bude vrlo grub, tada bi imalo smisla što vaginalni seks ne može da ga dovede do vrhunca.

Ali bez obzira na to kako on masturbira, svaki prelazak sa "solo" akcije na neku koja uključuje i partnera, bilo da je vaginalni ili oralni seks u pitanju, uvek je na početku težak. Imajte razumevanja da zapravo tek sad počinje da uči o vođenju ljubavi i da će biti potrebno neko vreme da se njegovo telo i um prilagode i da izgradi poverenje u vas. Dobra komunikacija je od ključnog značaja za bilo koji par - kaže dr Pamela.

Video: Dara Bubamara u vreloj akciji sa igračkom (18+)

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Radoznao

    Mnogo od 16 do 19 mi je taman😂salim se u jednim od dijela Balzakove ljudske komedije bio je jedan kaludjer(kvarni) koji svaku sluskinju cim napuni 19god otpustao

  • Radoznao

    Koje si godiste

  • Marko

    Radoznala jako si inspirativna 😉

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima