• 1

Muškarci koji se ovako ponašaju na poslu gotovo sigurno varaju svoje životne partnere

Novo istraživanje pokazuje da muškarci koji se bave nedoličnim ponašanjem na radnom mestu "značajno" više varaju svoje partnere

  • 1

Istraživanje objavljeno u naučnom časopisu "PNAS" ispitalo je vezu između profesionalnog i ličnog nedoličnog ponašanja - koristeći podatke sa veb sajta za upoznavanje iz 2015. godine "Ashley Madison" kao meru.

"Ashley Madison" je online sajt za upoznavanje namenjen zauzetim ljudima. Osnovan je 2002.godine u Kanadi sa sloganom "Život je kratak. Imajte aferu."

Istraživanje sada pokazuje da policijski službenici, finansijski savetnici i rukovodioci kompanija imaju dvostruko veću šansu da postanu koorporativni zlostavljači, stav je istraživača Džona M. Grifina i Samjuela Krugera sa Univerziteta u Teksasu na osnovu podataka o neverstvu sa ovog sajta.

Međutim, postoji veliko neslaganje u vezi sa tim kako se lično i profesionalno ponašanje odnose jedno na drugo. Istraživanje sa sajta "Ashley Madison" obuhvatilo je podatke sa 36 miliona korisničkih naloga, uključujući milion plaćenih korisnika iz SAD-u i došlo do rezultata koji pokazuju da upravo muškarci koji maltretiraju svoje zaposlene najčešće postaju neverni i u partnerskim odnosima.

Čak 47 izvršnih direktora, 48 generalnih direktora i 159 drugih glavnih rukovodilaca koji su plaćali usluge sajta "AshleYMadison" , varali svoje partnere i mobingovali svoje zaposlene.

(Telegraf.rs)

Komentari

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima