• 5

Žene duže doživljavaju orgazam od muškaraca, ali zato posle imaju ovaj veliki problem

Jeste li ikad plakali posle seksa, čak i posle stvarno dobrog seksa?

  • 5

Brojna istraživanja su pokazala da u odnosu na žene, muškarci daleko češće doživljavaju orgazam tokom seksa. Čak 95% pripadnika jačeg pola doživi vrhunac tokom odnosa, dok je ta cifra znatno niža kod žena - svega 65%.

Još jedna razlika između polova jeste u dužini orgazma. Kod žena vrhunac traje znatno duže u odnosu na njihove partnere, ali ima i jednu negativnu posledicu.

Istraživanja su pokazala da, iako se ređe dešava, prosečni ženski orgazam je tri puta duži od muškog. Međutim, ono što se jačem polu posle seksa ne dešava to je da osećaju postkoitalnu disforiju.

Jeste li ikad plakali posle seksa, čak i posle stvarno dobrog seksa? Ako je odgovor potvrdan, onda treba da znate da ste doživeli postkoitalnu disforiju.

Loš seks, nervozna žena, krevet, spavanje

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Postkoitalna disforija je zapravo osećaj tuge i uznemirenosti koji se javlja po završetku odnosa, a ako vam se često dešava, ohrabrujuća vest jeste da niste u manjini. Veliki broj žena se oseća isto posle seksa, samo što neke plaču i pokazuju da su uznemirene, a neke se povlače u sebe.

Postkoitalnu disforiju karakterišu intenzivni osećaji tuge, ljutnje i uznemirenosti nakon seksa, najverojatnije posle orgazma. Ovaj osećaj nije vezan za partnera, već sam doživljaj vrhunca, budući da može da se javi i posle masturbacije.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Maja

    Tacno je, desava se posle orgazma,nema veze sa emocijama prema partneru( bilo ih je oho- ho)... Potice nekako iz tela, prosto kolicina tuge ogromna, koncentrovana,tera na plac, kratko traje...mislim da se desava osobama koje su inace emotivno osetljive

  • jupiter

    Nista gluplje nisam procitala! Ako zena posle place to mora da je sa pogresnim muskarcem .. pa joj žao sebe!

  • Dasa

    Nije tako. Moja zena pocne da place cim me vidi golog, a posle seksa se smeje. Sta nije u redu sa njom?

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima