≫ 

Ispovest Dragoljuba iz Kraljeva: "Zajedno smo 30 godina, a moja supruga želi razvod. Zašto sada?!"

"Išli smo na razgovore sa psihologom, ali svakodnevno živim u strahu da može da ode..."

  • 18

Nakon srećnog tridesetogodišnjeg braka i dvoje dece, supruga mu je rekla da oseća kao da nema njegovu podršku i da nije mogla da ima pravi razgovor s njim protekle tri godine.

- U toku našeg zajedničkog života imali smo nekoliko tragedija. Očuh mi je preminuo, potom taštinu smrt i pokušaj seksualnog zlostavljanja naše ćerke na jednoj žurci prošle godine. Ovo sve je uslovilo da uzmem neplaćeno sa veoma stresnog posla kako bih sa svim mogao da se izborim. - kaže nam Dragoljub K. iz Kraljeva i nastavlja:

- U supruginom telefonu sam našao poruke u kojim kolegama govori kako me ne voli više, niti da je seksualno privlačim. Ovo mi je slomilo srce. Žena koju volim više od svega želi da me napusti. Išli smo na razgovore sa psihologom, ali svakodnevno živim u strahu da može da ode. Ćerka nam kreće na fakultet sledećeg oktobra.

Supruga želi da budemo prijatelji i da se "igramo srećne porodice" zbog ćerke, ali se emotivno baš borim sa sobom. Ona predlaže da ponovo gradimo uzajamno prijateljstvo, pa da vidimo kako će se to odvijati, ali se osećam napuštenim i ne znam šta da radim... - ispoveda se Dragoljub.

TAMABEPA, Muškarac, Tuga, Depresija, Promašaj, Bol u glavi, Glavobolja, Burma, Razvod, Plače Foto-ilustarcija: Freeimages/hotblack

Odgovor: Žao nam je što ste došli do ove situacije. Toliko veza dođe u isto stanje, ostavljajući partnere same i napuštene i to baš u trenutku kad bi emotivna životna investicija trebalo da se isplati.

Biće vam potrebno strpljenje, samopouzdanje i odlučnost kako biste vašu vezu doveli u bolje stanje. Zaboravite na teme nepravde, sramote i napuštenosti jer vam neće doneti ništa dobro. Supruga vam je rekla da želi da ponovo gradite uzajamno prijateljstvo i u potpunosti je u pravu. Oboje treba da imate saosećajnosti o tome kroz šta ste prošli i kako je to možda uticalo na vaš odnos. Mnogo toga ste prošli, a iskustvo sa ćerkom mora da vam je bilo posebno stresno.

Ne sporimo da vam je bilo izuzetno teško kad ste naleteli na poruke u supruginom telefonu, ali znajte da one nisu u potpunosti reprezentativni primerci njenih osećanja. Ono što je ona tražila kod kolega je potvrda - potvrda o osobi koja je bila pre nego što su se desile sve neprijatne stvari.

To što kontaktira prijatelje pre vas je simptom vaše otuđenosti. Postoji razlog zašto svi sajtovi koji ljude povezuju sa prošlošću predstavljaju zavisnost među onima preko 50 godina. Kad ste mladi, budućnost je ta koja se čini svetlom i primamljivom, a u kasnijoj dobi često je to prošlost. Kad životni put postane teži, često grešimo time što gledamo unazad umesto da cenimo ono što nas tek čeka.

Lako je živeti u negativnosti, pa imajte u vidu koliko je lepo što ste dosad već toliko toga prošli zajednički. Da li ćete promeniti stvari nabolje zavisi od toga koliko ćete oboje moći da oprostite i koliko ubedljivo možete zamisliti zajedničku budućnost. Pravite buduće planove umesto da tugujete nad greškama u prošlosti. Potrudite se da nijedan vaš napor, bio uspešan ili ne, ne prođe uzaludno. Povećanje nivoa izdržljivosti je glavna životna veština u bilo kojoj dobi.

Video: Boža i Olga proslavili dijamantsku godišnjicu braka, evo koja je njihova tajna

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hd

    10. novembar 2019 | 21:38

    Nista , mahni joj kad bude odlazila. 😂😂

  • Prile

    10. novembar 2019 | 20:51

    Idite u Manastir Da vam Ocitaju Molitvu.Pocnite Postiti Srijedu i Petak Oktenite se Vjeri i Svi Vaši Problemi Biće Riješeni.

  • Veteran

    11. novembar 2019 | 07:22

    Nađeš drugu, a odglumis da si i dalje lud za njom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA