• 13

Ovoliko dana mesečno treba da budete razdvojeni od partnera za srećan i dugovečan brak

Nedavna studija otkrila je recept za srećan brak

  • 13

Rečenica: "Venčali su se i živeli su srećno do kraja života", u realnom svetu nema isto značenje kao u bajkama i na filmovima.

Statistika kaže da u Srbiji tokom jedne godine ima više razvoda neko sklopljenih brakova, pa smo svi u stalnoj potrazi za tajnom srećnog braka.

Nedavna studija je otkrila kako su supružnici koji zbog posla ili obaveza jednom mesečno moraju da otputuju van grada srećniji su u brakovima.

Razlog tome je što daleko od kuće shvataju koliko im partner nedostaje i čini ih mnogo strastvenijim kada se ponovo nađu.

ljubav, veza

Foto: Pixabay.com

Optimalna razdvojenost treba da bude do 5 dana, jer zadovoljstvo opada kada je odvojenost veća ili manja od te brojke.

U istraživanju je učestovalo 2.000 ljudi, a čak četiri osobe od deset koje su povremeno odsustvovale od kuće navele su da se ekstremno srećne u svojoj vezi.

Još jedan plus povremenog odlaska od kuće i odvajanja je što oba partnera imaju ceo krevet za sebe i nemaju mogućnost da se ujutru raspravljaju ko će da spremi doručak.

(Telegraf.rs/B.K.)

Komentari

  • Ika...

    Sto duze to bolje..

  • 😍

    Jedna jedina zelja, nada neispunjena.

  • Fenix

    Meni muž nedostaje uvek kad je van kuće na dan ili dva. Ili noću kad radi, prazan mi je krevet i duša. Mi smo posebno vezani , sa godinama ljubav nam je sve jača, pojedinim parovima je to čudno, ali meni je teško da zamislim život bez njega. On je za mene najbolji na svetu, i ako nije idealan, nisam ni ja, ali razumevanje uz ljubav je vrlo bitna. Danas niko nikog ne trpi. Pa ako vidiš da je neko nervozan, makni se, pusti da prođe, jer onda nastaju glupe svađe i nepotrebne, to važi za oboje. Kasnije uz priču i podršku sve bude lakše. Volim ga najviše na svetu!!!

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima