Užasan razlog zbog kojeg je suprug rešio da me ostavi, a godinama je ćutao

Godinama i pre nego što su se uzeli njen suprug je čuvao tajnu koja sada preti da im razori brak

  • 9
Tuga, tužna žena, devojka, depresija, silovanje Foto - Ilustracija: Pixabay

Jedna žena koja je želela da ostane anonimna je na internetu postavila pitanje psiholozima vezano za svoj brak.

- Suprug i ja smo zajedno već deset godina, od kojih smo dve u braku. Nedavno mi je rekao kako moje psihičko stanje, koje je pod kontrolom, a odnosi se na bipolarnost i moj problem s kilažom, kod njega izaziva depresiju koju oseća već 4 godine. Nikada ranije mi nije pričao o ovome. Iza nas je teških deset meseci jer su nam se izdešavale mnoge životne promene i verovatno je stres bio okidač da mi ovo konačno kaže, napisala je i dodala:

- Ono što me je najviše zabolelo je njegovo priznanje da ne želi sa mnom da ima decu. Potpuno sam slomljena. Rekao je da bi bilo najbolje da se iselim u narednih 6 meseci kako bi on mogo da se fokusira na sebe.

Jedno pitanje najviše je zanimalo ovu ženu, a to je da li da nastavi da se bori za supruga ili da jednostavno ode?

Odgovor psihologa bio je sledeći:

- Oprostićete mi, ali niti je vaše psihičko stanje, niti kilaža, odgovorno za njegovu depresiju. To je samo način na koji se on oseća u vezi s tim, ali još važnije kako se oseća sa samim sobom. Njegova spremnost da vas okrivi za to je veća briga. Činjenica što je od vas krio nezadovoljstvo sve ove godine je što ili ne ume da komunicira na pravi način ili se nešto u vašoj vezi dešava, pa ne možete da komunicirate. Najverovatnije je kombinacija ova dva.

razvod, raskid, par, svađa Foto: Pixabay

Da li ste ranije razgovarali o deci? Ako o ovome niste ranije pričali onda to pokazuje stepen vaše komunikacije. Ako jeste, a on je u međuvremenu promenio mišljenje onda je to iznenađujuća promena. Borba i želja da činite sve kako biste nekoga zadržali nije uvek najbolji način. Možda ste oboje u jednoj nezdravoj vezi jer zdrava veza se ogleda u slobodnom prostoru za oba partnera.

Kako biste vi postupili u ovoj situaciji?

(Telegraf.rs/B.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cika Velja

    26. novembar 2019 | 23:46

    Ako je to tip koji zbog izduvane gume hoce drugi auto,e onda njega treba menjati!

  • Lena

    27. novembar 2019 | 08:44

    Neces nista izgubiti ako spakujes svoj kofer i napustis ga.

  • Problem je to

    27. novembar 2019 | 06:05

    Nije lako živeti sa nekim ko ima nekakav zdravstveni problem, retko ima supružnika koji će da žrtvuju svoj život zbog bračnog druga, možda su i u pravu, ako već nemaju dovoljno osećanja bolje da raskinu nego stalno nezadovoljstvo koje bi pogoršalo situaciju.Lično mislim da svako ima pravo na svoj život, ali treba pomoći i ispoštovati bračnog druga a i svakog drugog ko je u problemu, naravno ko ima živaca, volje i želje da pomogne.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA