≫ 

Konačno otkriven glavni razlog zašto žene varaju - zaprepastiće vas

Nova studija je došla do zanimljivog otkrića koje će iznenaditi jednako žene i muškarce.

  • 11

U današnjem vremenu neverstvo je veoma česta pojava, a razlozi za upuštanje u aferu mogu biti mnogobrojni. Ipak, studija dejting sajta Ešli Medison je rešila da se pozabavi ovom temom i konačno da odgonetne zašto žene varaju svoje partnere. 

Istraživanje je okupilo 2.066 žena koje su davale najintimnije odgovore iz svog emotivnog života, te je tako 45 posto njih otkrilo da su bile neverne isključivo zbog želje za seksualnim eksperimentisanjem. Sa druge strane, 42 posto žena je imalo poriv za ljubavnim izletom jer su bile seksualno nezadovoljne svojim životom.

Zanimljiv je podatak da gotovo polovina žena koje su anketirane nisu praktikovale oralni seks, veoma retko ili nikada, sa svojim suprugom, a 40 posto gotovo nikada nije postiglo orgazam.

Par u krevetu, sex, seks, romantika

Foto-ilustracija: Shutterstock

Osim razloga za emotivnu preljubu, studija je pokušala da dođe do odgovora zašto teško prihvatamo da žene jednako varaju kao i muškarci, kao i da to čine zbog seksa. Glavni razlog nerazumevanja je seksističke prirode.

"Naše društvo ne želi da prihvati da žene varaju. Želimo da projektujemo sliku savršenih žena, da gledamo na njih kao majke, žene koje brinu o nama, štite nas... Laž i nemoral prosto se ne uklapaju u to. Međutim, sasvim je normalno da gledamo na ženu kao seksualno biće", kazao je seksolog dr Tami Nelson za MEA World Wide.

Zanimljivo je otkriće da postoji jasna razlika između načina na koje muškarci i žene se nose sa prevarom. Dok se oba pola odlučuju zbog istih razloga - emotivne povezanosti, pažnje i boljeg seksa - žene ne žele da ugroze svoj brak, već zapravo da ga začine.  U prilog tome govori činjenica da su istakle da je seks u braku postao bolji nakon afere.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sajla

    11. decembar 2019 | 10:00

    Bilo sa koje strane da je prevara, to je ružno, nekorektno i nefer, jer ponižavaš onog/onu sa kojim/om deliš posteljinu i krevet. Ja to ne razumem. Razvedi se brate, pa radi šta hoćeš.

  • Malaplava

    11. decembar 2019 | 00:04

    Ja se na svakih desetak dana sexam sa svojim ljubavnikom,prelepo nam je...nadam se da ce jos dugo trajati....cmokic

  • Ubijena u pojam

    11. decembar 2019 | 09:14

    Ako neka varaju takve bolje prodju u zivotu.Usla sam nevina u brak,nikada nisam ni pomislila da ga prevarim,a tretirao me kao krpu za prasinu. Rucak uvek spreman,opran,mirisljav,isao gde hteo,nikada mu prebacila nisam ali mu nisam valjala. Sada mu od srca zelim da nadje neku koja ce ga varati na svakom koraku da vidi kako to izgleda. A ja svoje srce vise necu dati nikom. Zivecu sama i srecna.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA