Ispovest Katarine iz Beograda: "Ne volim svog dečka, ali ne mogu da ga napustim. Šta da radim?"

"Pomisao da delim mali stan sa izuzetno uznemirenim muškarcem mi se ne sviđa..."

  • 9

Ne voli svog dečka više. Želela je da ga napusti pre dve godine, ali još nije u mogućnosti da to i učini. Bilo joj je lakše da sve probleme gura pod tepih.

- O napuštanju razmišljam već duže vreme, ali sam ostala zaglavljena u prelaznom periodu. Živimo zajedno, a samostalno nemam novca da iznajmim drugi stan, niti bih mogla kod nekog da noćim jer ni to nije trajno rešenje - započinje ispovest Katarina V. iz Beograda i nastavlja:

- Pomisao da delim mali stan sa izuzetno uznemirenim muškarcem mi se ne sviđa. Bilo mi je lakše da sve probleme guram pod tepih i da održavam mir, pa sam pokušala da se borim za ovu vezu.

- Moj dečko nije loš čovek. Baš iz tog razloga sam i dalje s njim. I njegova porodica je puna podrške. To mi mnogo znači. Budući da stanje u mojoj familiji nije najidealnije, tražila sam okruženje gde ću moći da se stabilizujem i "pustim korene".

- Uskoro punim 30 godina i nemam nameru da se udam za njega, a to je dovoljni indikator da ga napustim. I on zna da nešto nije u redu. Prepiremo se barem triput dnevno, ali njegova parola je: "Sad smo zajedno, i tako će zauvek i ostati". Nismo ni loš par, ali se plašim da neću naći boljeg ako ga napustim. Šta da radim? - pita nas Katarina.

Preljuba, Ljubavnik, Ljubavnica, Prevara, Problemi, Razvod, Brak, Posao, Biznismen, Seks, TAMABEPA Foto-ilustracija: Profimedia

Odgovor: Zajednički život prožet patnjom može biti podnošljiv, ali nije održiv. Prvi korak bi bio da zaključite šta je uzrok vašeg nezadovoljstva, pa onda da potražite pomoć stručnog lica pre nego što u potpunosti "zatvorite vrata".

Nema potrebe da ostanete zajedno ako je to "iz dužnosti". Kao što ste svesni, ceo svet je pun alternativnih mogućnosti, neke su dobre, druge loše, i sve su različite. Ako vaše srce prestane da leprša kad vidite njegov broj na ekranu vašeg mobilnog telefona, da li to znači kraj ljubavi ili početak nečeg jednako zadovoljavajućeg? Odgovor je subjektivan. Ne možemo da sudimo o dubini vaših osećanja prema ovom čoveku, ili o nivou njegove dobrote, ali izgleda da u vašem odnosu još postoji tračak nade.

Vlada praznična atmosfera, pa nije na odmet pokušati da popravite to što imate, pre nego što odete na drugu stranu. Prema onome što ste napomenuli o svojoj porodici, možda ste našli to što tražite. Ljubav je slojevita i višedimenzionalna i ako izgubite jedan njen aspekt, ne mora da znači da ostajete prazne ruke.

U svakom slučaju, morate da postupite onako kako osećate, i da, kad podrobno preispitate svoje srce, postupite prema onome što nalaže. Morate biti hrabri. Razgovarajte sa svojim dečkom i dođite do zajedničkog rešenja. Možda vas baš to poveže i obnovi strast koja je postojala u početku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA