Nije zato što smanjuju zadovoljstvo: Ovo je pravi razlog zašto muškarci izbegavaju nošenje kondoma

Koliko god stručnjaci apelovali da je upotreba prezervativa ubedljivo najbolja zaštita od olno prenosivih bolesti i neželjene trudnoće, mnogi muškarci izbegavaju da ih koriste

  • 41

Dok mnogi muškarci ističu da ne vole da upotrebljavaju kondome jer smanjuju zadovoljstvo ili jednostavno im smetaju tokom odnosa, novo istraživanje je otkrilo da pravi razlozi zapravo mogu biti drugačiji.

Studija u kojoj je učestvovalo 1.661 muškaraca pronašla je da kod 83% pripadnika jačeg pola penis kraći od standardnog kondoma, koji je dug oko 17 centimetara.

Prosečna dužina penisa je 14 cm, dok su standardni kondomi dosta veći. Upravo ta razlika može da izazove osećaj neprijatnosti kod muškaraca.

Studije koju je predvodio Debi Herbnik, seksolog sa Univerziteta u Indijani je pokazala da je prosečan muški polni organ u erekciji od 2,5 do 3 centimetra kraći od standardnog kondoma.

- Ideja je bila da prezervativ mora da bude dovoljno dugačak da odgovara većini muškaraca, a oni kojima je taj kondom veliki mogu da ga ostave urolanog na kraju - objasnio je ekspert za seksualno zdravlje Debi Herbenik.

Imajući u vidu da kondom u potpunosti treba da odgovara veličini penisa kako bi seksualni odnos pružio potpuno zadovoljstvo, najbolje bi bilo da se upustite u eksperimentisanje i isprobate različite vrste kondoma. U zavisnosti od proizvođača, na tržištu su dostupne razne veličine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mony

    22. decembar 2019 | 21:37

    Meni jednom jedan Momak rece, „To ti je isto kao da sviras Klavir u Rukavicama“😜

  • Dragan

    22. decembar 2019 | 21:20

    Ma stavi ti balon na jezik pa jedi tortu.

  • Сале

    22. decembar 2019 | 20:42

    Нетачно,ово нема везе с везом.У питању је само осећај.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA