• 7

Savršen izgled nije najvažniji: Prave muškarce najviše privlače ove dve osobine

Iznenađeni ili ne, ove osobine su se pokazale kao najvažnije...

  • 7

Dok većina žena pokušava da postigne fizički izgled blizak današnjim standardima lepote, ispostavilo da se muškarci "ne padaju" samo na izvajano telo ili savršene karakteristike lica.

Zapravo, umesto dugih nogu i izvajanog stomaka, jači pol radije bira žene na osnovu drugih, mnogo privlačnijih, atributa. Reč je o mirisu i glasu

Prema istraživanju objavljenom u akademskom časopisu "Frontiers in Psychology",  boja glasa je jednako bitna kao i dobar izgled.

Autori studije su analizirali čak 73 dosadašnja istraživanja na temu atraktivnosti, koje datiraju između 1977. i 2017. godine, kako bi ukazali izgled, zvuk i miris snažno utiču na ukupnu atraktivnost.

Studija koju je predvodila, Agata Grojecka sa Univerziteta u Vroclavu,  otkrila je da se atraktivnost obično ne bazira na jednom faktoru već na kombinaciji više stvari, a miris tela i glas igraju veliku ulogu.

 - Neki mirisi nisu samo ocenjeni kao prijatniji već i seksepilniji, a pored toga, oni pokreću ljude na flert. Sa druge strane, neprijatni mirisi mogu da imaju negativan uticaj na vezu - istakla je Agata.

Kada je reč o glasu, stručnjaci su pronašli da boja glasa pomaže drugima da procene kakvi ste u seksu, koje su vaše godine, da li ste dominantni i plodni.

- Akustični i mirisni znakovi mogu, zasebno ili u kombinaciji, snažno da utiču na privlačnost pojedinca, a time i na stavove i postupke prema toj osobi. Impresivna je količina informacija koje se mogu proceniti o osobi isključivo na osnovu njenog mirisa i glasa - zaključila je.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Qwer

    Lep osmeh, higijena (miris tela) i zajednička tema. Lutaka ima u izlozima i prodavnicama igrački.

  • Covek

    Energija zene me najvise privuce. A jos ako je lepa onda letim pun energije koju dobijam od nje

  • Banče

    To za miris je tacno ja najvise volim kad ribi lepo mirise dupe!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima