≫ 

Flert na žurci je prevara ili ne? Evo šta kažu muškarci, a šta žene

Prevara u vezi ili braku su danas postale česta pojava. I dok neki smatraju da je flert sa strancem na žurci neka vrsta neverstva, pojedinici ne vide ništa loše u tome

  • 8

Nova studija jednog norveškog univerziteta bavila se temom preljube, a sve kako bi saznali kako na prevaru gledaju muškarci, a kako žene.

Istraživači su anketirali 92 heteroseksualna ljubavna para koji su imali zadatak da daju odgovore na hipotetička pitanja o prevari.

Svaki scenario je počeo na isti način: Osoba koja je u vezi ode na žurku bez svog partnera i sreće "stranca" sa kojim igra i flertuje cele noći...

U svakom slučaju, bilo da je ona pristala na seks sa nepoznatom osobu koju je upoznao ili se jednostavno sve završilo na flertu ovakvo ponašanje se smatra prevarom jer spada u "emocionalno neverstvo".

Što se tiče drugih scenarija, apsolutno svi učesnici su okarakterisani kao neverni muškarci - bilo da su počinili "emocionalnu" ili seksualnu prevaru.

Ljubomora, Trojka, Zavođenje, Preljuba, Guza, Guze, Odmeravanje Foto: Profimedia

Kako bi istraživanje dalo odgovor na pretnje koje neverstvo predstavlja po vezu, autori studije su pitali preljubnike da otkriju svoja najdublja osećanja.

Ispostavilo se da su svi imali strah da im partner neće oprostiti. 

Sumnja da njihova bolja polovina nije spremna da "pređe preko prevare" je bila prisutna kod osoba koje su počinile "emocionalnu" i seksualnu prevaru, a jednako je bila zastupljena kod oba pola, zapazili su autori studije.

Zanimljivo je da su muškarci i žene imali različite poglede na "emocionalno" varanje.

Žene ne veruju da bi im muškarci oprostili "emocionalnu prevaru" koja se odnosi na igranje i flertovanje na žurci sa drugim dečkom, dok su muškarci pokazali veću spremnost da "pređu preko toga:. Razlog je što oni flert na žurci ne smatraju prevarom.

Sa druge strane muškarci ne mogu da se nose sa idejom fizičke prevare. 

Iako je dokazano da muškarci i žene percipiraju "emocionalno" i seksualno neverstvo kao pretnju za vezu, oni su dokazali da imaju veoma različite poglede na prevaru. To potencijalno može da dovede do izvora nezadovoljstva, konflikta i nesuglasica kod parova, te bi trebalo na vreme razgovarati o tome "šta je dozvoljeno, a šta ne".

Video: Trljala se o napucanog momka, on je oladio zbog dečka

(K.M./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Qwer

    27. decembar 2019 | 14:10

    Ko flertuje sa nepoznatim/om taj je spreman i fizički da prevari. Prema tome i flert je prevara. Ko je spreman da oprosti uredu je, ja ne bih.

  • 👿👿👿

    27. decembar 2019 | 15:08

    Na zurci koju je moja firma organizovala flerta na sve strane.Valjda narod malo vise popije i preterano opusti. Mog kolegu i dobrog prijatelja spopadale zene,cak i one koje su bile sa muzevima,nije covek mogao da se otarasi preselo mu.Curke nikako da shvate da on ne zeli da vara zenu.

  • PAOK

    26. decembar 2019 | 23:27

    Napred Partizan!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA