Iznenadićete se: Niko ne priča o tome, a ova stvar je ključna za uspeh muškarca!

Iako je za svaki napredak u životu ključno marljivo raditi, nauka je sada otkrila da postoji jedna stvar koja je povezana sa uspehom muškaraca

  • 4

Naučna studija Univerzitata Karnegi Melon je dokazala da bi izbor životnog partnera mogao da bude zaslužan za uspeh u životu, te se ispostavilo da je fraza da " iza svakog uspešnog muškaraca se nalazi žena" u potpunosti tačna. A tajna se krije u podršci!

I dok se neki duboko u sebi mpitaju da li naš supružnik ima veliku ulogu u postizanju uspeh, nauka je sada potvrdila da supružnici koji dobijaju podršku od svog partnera imaju veće šanse da budu uspešni. 

Naime, u ovom istraživanju je učestvovalo 163 bračnih parova koji su imali zadatak da slažu puzle - da samo učestvuju u igri ili da izazovu sebe i probaju da osvoje nagradu.

Nakon ove ponude, istraživači su posmatrali njihovo ponašanje i zabeležili kako su parovi komunicirali i donosili odluke.

par, ljubav, zagrljaj, poljubac, zena, muskarac, veza, brak Foto: Pixabay.com

Neki od njih su bili nesigurni i obeshrabljivali su se međusobno, dok su drugi pokazali spremnost za borbu i sve vreme su ohrabrivali jedno drugo, a sve kako bi pobedili.

Kako bi došli do rezultata studije istraživači su anketirali iste parove šest meseci kasnije, kada su pronašli da oni koji su prihvatili izazov doživeli lični rast i sreću u odnosu na one koji nisu pokazali spremnost da se bore za pobedu.

Pragmatičanost je važna za uspeh

Istraživači sa Vašington Univerziteta su takođe sproveli istraživanje kako bi dokazali da ljudski uspeh ne zavisi samo od njih samih već da njihov supružnik igra važnu ulogu. Stručnjaci smatraju da je pragmatičnost, tj. opštekorisnost, glavni element za uspeh.

Poznate ličnosti podržavaju jedni druge

Postoji veliki broj primera među poznatim ličnostima i velikim liderima koji su javno priznali da je njihov partner zaslužan za postizanje uspeha. U svom govoru iz 2017. Mark Zakeberg spomenuo je da ga je njegova žena Prisila inspirisala da volontira i posveti se društvenom radu, dodajući da je ona najvažnija osoba u njegovom životu. Bijonse je takođe kazala da od svog supruga dobija podršku na mnogim nivoima. U jednom intervju, dobitnica Gremi nagrade je istkala da ne bi bila žena kakvu je danas poznajemo da nije "otišla u kuću tog muškaraca", tj njenog supruga Džej Zi-ja.

Šta vi mislite? Da li je ova tvrdanja " iza svakog uspešnog muškaraca se nalazi žena" zaista tačna?

(K.M./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boki

    27. decembar 2019 | 13:26

    Poznate ličnosti podržavaju jedni druge, zato su svi razvedeni...

  • ime

    27. decembar 2019 | 13:44

    Samo mi nađite osobu koja razmišlja poslovno i ima odličnu viziju svog budućeg života, i ja sam najsrećniji na svetu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA