Za srećniju i zdraviju vezu potrebno je da donesete ovih 6 novogodišnjih odluka

Potrebno je samo da izmenite nekoliko sitnica kako biste popravili svoju vezu. Ukoliko budete praktikovali ove savete, bićete mnogo srećniji sa svojim partnerom

  • 6
ruke, ljubavni par, ljubav Pixabay.com

Ako želite da imate srećniju i zdraviju vezu u 2020. godini, ne morate suštinski da menjate stvari i odnos sa partnerom. Dovoljno je da pred sebe postavite male i dobro definisane zadatke koji će vam vezu znatno popraviti nabolje, piše Huffpost. Evo šta treba da radite.

1) Ograničite upotrebu telefona

Mnogi parovi se žale na to što zbog telefona partner ne obraća pažnju na njih, pa bi to prvo trebalo da promenite. Postavite sebi zadatak da se svakog dana isključite sa svih uređaja na određeni vremenski period i posvetite se partneru. Da li će to biti ujutru ili uveče, zavisi od dogovora s voljenom osobom.

2) Odredite vreme dana za povezivanje s partnerom

Ako možete da odvojite vreme za epizodu serije, možete i za svog partnera. Odredite 45 minuta u toku dana tokom kojih ćete se potpuno posvetiti voljenoj osobi, saslušati je i ispričati joj šta imate da kažete. Zajedničko gledanje serije nije dobra aktivnost za povezivanje – sve što vam skreće pažnju treba da bude uklonjeno.

Foto: Pixabay

3) Jednom mesečno zajedno uradite nešto spontano

Kada ste dugo zajedno, lako je upasti u rutinu. Da biste prekinuli monotoniju, radite nešto zabavno bar jednom mesečno, kao što ste radili na početku veze. Oboje ćete se osećati mnogo bolje i bliskije posle zajedničkog odlaska na koncert ili u bioskop.

4) Jednom nedeljno odvojite vreme za seks

Kada imate previše obaveza, seksualni život najčešće ispašta. Zakazivanje seksa ne zvuči romantično, ali ako želite da budete sigurni da će do njega doći, morate to da uradite. Odlučite koje vreme za intimu oboma odgovara, a kada to budete praktikovali nekoliko nedelja, postaće vam navika. Pokazalo se da seks smanjuje nervozu i jača imuni sistem.

Image by StockSnap from Pixabay

5) Svakog meseca pričajte o novcu

Prema nekim istraživanjima, 70 odsto parova se svađa zbog novca. Problem je u tome što mnogi predugo odlažu ove razgovore ili izbegavaju zajedničko sređivanje finansija. Bar jednom ili dvaput mesečno odvojite 15 minuta da sredite finansije.

6) Vežbajte zahvalnost

Zahvalnost je čvrsto povezana sa osećanjem sreće, pa svakodnevno izražavanje zahvalnosti može da doprinese vašem mentalnom i psihičkom zdravlji i poboljšanju vaše veze. Obratite pažnju na stvari koje partner radi za vas i ne zaboravite da mu se zahvalite za njih, pa makar to bile i sitnice.

V. T.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    5. januar 2020 | 19:12

    Ijuuuuuu! Kakva srećnija veza sa seksom jednom nedeljno?!?! 😱😱😱

  • DARKO 100%

    5. januar 2020 | 18:31

    Evo vako treba da ucvrstite vasu vezu stanete jedno naspram drugo i opalis ti njoj samar a onda ona tebi,i tako tri puta umereno samo da bude jer ste zasluzili obadvoje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA