≫ 

Nikada ne biste pomislili, ali ove namirnice su prirodni afrodizijaci

Obavezno u svoju ishranu uvedite sledeće namirnice i pospešite svoj seksualni život

  • 0

Naporne dnevne obaveze, posao, deca, perimenopauza... postoji veliki broj razloga zašto vaš seksualni život nije dovoljno uzbudljiv i strastven.  Ali šta ako vam kažemo da možete da povećate svoj libido ukoliko biste u regularnu ishranu uključili određene namirnice?

Ne, ne pričamo o ostrigama, iako su one najpoznatije po povećavanju seksualnog nagona, već o hrani koju konzumiramo svakog dana a nismo ni svesni da ona može da pozitivno utiče na naš seksualni život.

Par, ljubav, seks, TAMABEPA Foto-ilustracija: Profimedia/Wavebreak

Koja hrana povećava libido?

Pored ostriga, najpoznatije namirnice za povećanje libida su ljute papričice i čokolada. Obe su specifične po tome što povećavaju lučenje endorfina, "hormona sreće“, specifične supstance koja proizvode osećaj euforije i povećavaju osećanje zadovoljstva.

Sledeća na listi je špargla. Ova ukusna zelena povrćka koja je obično zanemarena u ishrani zbog probavnih problema koji se mogu javiti u slučaju prekomernog konzumiranja, zapravo je odlična za povećanje uzbuđenja zahvaljujući visokom sadržaju kalijuma.

špargla, asparagus Foto: Pixabay.com

Koja hrana povećava libido muškarca?

Ako niste ljubitelj špargle, možete probati jednu ukusnu namirnica koja u velikoj meri utiče na libido - avokado. Tropska voćka je bogata mineralom B6 koji je zaslužan za povećanje produkcije testosterona. Pa, sledeći put kada vaš partner odluči da idete na ručak, možda biste mogli da mu predložite da naruči salatu sa avokadom.

Druga odlična namirnica za povećanje seksualnog nagona kod muškaraca su orašasti plodovi. Jezgrasto voće koje dodajete u salatu ili konzumirate u pesto sosu zapravo sadrži visok nivo cinka, minerala koji podstiče proizvodnju testosterona i ima važnu ulogu u razvoju i funkciji muškog polnog organa. Pam ako ste primetili da vaš partner nema seksualnu žlju, predložite mu da uvede orašaste plodove u svoju ishranu.

Druga, manje popularna hrana koja pozitivno utiče na libidosu orasi, trešnje i sok od šipka, pa ako osećate kao da vam je potrebno da dodatne začinite strasti u krevetu zašto ne biste pokušali da konzumirate ove namirnice?

Video: Astro afrodizijak: Otkrijte šta koga uzbuđuje

(Telegraf.rs/K.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA