Vreme čitanja: oko 1 min.

Otkrivena magična cifra! Evo koliko je minuta potrebno ženi da doživi orgazam

Vreme čitanja: oko 1 min.

Podesite štopericu

  • 12

Postizanje orgazma može da zavisi od mnogo faktora - bliskosti sa partnerom, anatomije tela, opuštenosti...

Iako je teško utvrditi vremenski period koji je potreban da bi žena postigla vrhunsko zadovoljstvo, naučnici su rešili da sprovedu istraživanje i da konačno otkriju magičnu brojku. Tako su došli do otkrića da je prosečnoj ženi potrebno tačno 13,46 minuta da doživi vrhunac!

Žene koje su učestvovali u studiji, objavljenoj u "Žurnalu seksualne medicine", koristile su štopericu kako bi izmerile tačno vreme do postizanja orgazma, a cifra koju su otkrili pokazuje "borbeni put" koji predstoji do seksualnog užitka žene.

Tokom osam nedelja, grupa koju su činile 645 žene iz 20 različitih država, podesile su svoje štoperice svaki put kada su doživele orgazam. Istraživači su u svojoj studiji uključili isključivo žene heteroseksualnog opredeljenja u monogamnim vezama, sa prosečnom starošću od oko 30 godina.

Jedan od najvažnijih otkrića studije je da penetrativni seks predstavlja najbolji način za postizanje vrhunca. Međutim, samo 31,4 odsto učesnica su uspele tako da dožive orgazam. To znači da je kod 68,6 odsto dama potrebno uvesti neki drugi oblik akcije, uključujući poljupce, nežno grickanje ili dodirivanje drugih delova tela, istakli su naučnici.

Što se tiče seks poza, pojedine su se pokazale efektnijim od drugih. Istraživači su pronašli da je najomiljenija seks poza među pripadnicma lepšeg pola ona u kojoj muškarac leži, a žena je odozgo - 42,2 odsto žena je kazalo da im ona najviše odgovara.

Druge studije su takođe pokazale da postoje još neki faktori koji mogu da utiču na orgazam. Naime. nošenje čarapa tokom seksualne aktivnosti može da poveća užitak.

Kakva su vaša seksualna iskustva? Koliko brzo možete da doživite orgazam? Podelite svoje iskustvo sa nama.


(K.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dijana

    15. februar 2020 | 07:53

    Glupost, meni treba 3 do 5 minuta.. Sve je do toga koliko ste opušteni i koliko se partner trudi oko vas i vi oko njega.. Posle 12 godina braka meni i dalje treba 3 do 5 minuta 😏

  • Ja

    15. februar 2020 | 12:30

    Meni treba 13,46 min mozda, ali za 4 ili 5 orgazama! 😃 Znaci, baš sam brza. Hahahahaha 😂😂😂

  • Geric Jovan

    15. februar 2020 | 06:52

    u vremenu od 5 minuta, kratko i jasno. Lezi ili sedni pored zene/ devojke. Stegni usnama dolnji deo od uha gde su obicno mindjuse obesene i masirj/grickaj ali samo usnama. Uisto vreme jednom rukom masiraj dojku ali nezno, dok drugom rukom tapkaj nezno po usnama vagine i ponekad sikilj pomiluj. U roku od 5 minuta ce se upaliti i kao glista mrdati kukom sa mozda ponekom cikom. Dok svrsava nezno stisni kost (Groind) te ces osetiti kako iznutrica od vagine u grcevima vesla i tera simen u matericu. Znaci prsti jedne ruke, saka druge i usne, nista drugo. To sa partnericom od 57 godina u roku od 5 minuta svakog puta. PROBAJ I USAVRSAVAJ NEZNOST.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA