"Da li treba da oprostim suprugu to što me je varao sa bivšom ženom?"

"Nisam bila sumnjičava. Nije bilo trenutaka koji su ukazivali na preljubu. Ne mogu da verujem da sam bila ovoliko glupa..."

  • 10

Nakon 30 godina braka, slučajno je naletela na fotografije supruga sa njegovom bivšom ženom. Odmah ga je pitala za to i saznala za aferu koja traje više od decenije.

- Kaže mi da su prekinuli pre 5 godina, ali se ne seća tačno kad. Znala sam da su i dalje u kontaktu, ali me je uveravao da su samo prijatelji. I ona ima drugi brak i svi imamo odraslu decu. Moj suprug i njegova bivša nisu imali dece. Nekoliko puta nam je dolazila u goste. Nisam to želela, ali njena osećanja su mu oduvek bila preča od mojih. Verovala sam mu da su "samo prijatelji". Poverila bih mu i život - kaže žena koja je želelea da ostane anonimna.

- Nisam bila sumnjičava. Nije bilo trenutaka koji su ukazivali na preljubu. Ne mogu da verujem da sam bila ovoliko glupa. Čak joj je davao i novac. Sad kad je uhvaćen, i veruje da su fotografije kod advokata, preklinje me da se pomirimo.

Očajna sam. Blizu smo penzije. Napravili smo divan dom i imali smo velike planove. Ne verujem da je aferu prekinuo pre 5 godina. Imam osećaj kao da mi nije rečena cela istina. Ova izdaja je gora od svega što sam ikad iskusila. Ne znam kako bih mogla da ostanem sa njim jer ne bih mogla da prestanem da razmišljam o njegovim postupcima - ističe ona.

Odgovor: Mislimo da je ipak bilo trenutaka koji su ukazivali na to da se nešto dešava. Nije vam bilo prijatno kad je dolazila u goste. Vaš instinkt vam je govorio da nešto nije u redu. Ovo vam govorimo kako bismo vam ukazali na to da niste glupi, kako ste napomenuli. Verovali ste svom suprugu da su samo prijatelji, pa ste odbacili osećanje sumnje. Većina ljudi ulazi u brak misleći kako im je supružnik veran. U suprotnom, zašto bi to radili?

Pitate se kako biste mogli da ostanete sa njim... Obično bismo posavetovali pomirenje, ali ovde nismo sigurni da bi to bilo pravi potez. Vaš suprug vam je pokazao da dugi niz godina nije razmišljao o vašim osećanjima. Lagao je i, zapravo, vodio dvostruki život. Ili, što bi rekao psihoterapeut Kris Mils: "Prvi brak vašeg supruga se nije završio, već se nastavio u drugoj formi".

Svađa, Brak, Problemi, TAMABEPA, Seks, Impotencija, neplodnost, Razvod, Preljuba

Foto: Profimedia/Corbis

Sad, kad je uhvaćen, vaš muž vas moli da ostanete zajedno i ne preuzima nikakvu odgovornost za svoje postpuke. Nezreo je i dvoličan. Vi ste u ovoj vezi zdravi. Bili ste posvećeni i verni. Imate jak integritet.

Razmislite šta je to što biste želeli da uradite za sebe, ne za njega. Odvajanje od nekoga s kim ste proveli 30 godina može biti duži proces, pa dajte sebi vremena. Ne radite ono na šta niste spremni.

Potražite podršku prijatelja i družite se. Idite i kod advokata da se posavetujete i da uvidite svoju finansijsku poziciju.

Neka vaš suprug sačeka. Nemojte da mu dajete odgovore. Ovo neće biti lako. Ali, ne zaboravite, vaš suprug je čuvao tajnu više od deset godina. Bio je u vezi sa njom dok je bio oženjen vama. To nije bio deo dogovora.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ika...

    16. februar 2020 | 21:28

    Kako ko hoce...inace ja sam imala jednu drugu situaciju,prevario me je najboljom drugaricom..zasto je to uradio? Mislim da ni sam nezna..ali sada nije ni vazno.. Nisam mu oprostila ali sam kao zaboravila...ali sam i ja njega prevarila i dan danas ga varam..

  • Ovan

    16. februar 2020 | 22:01

    Ne

  • Bgd

    16. februar 2020 | 20:21

    Naravno!To se ne vazi!To nije prevara!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA