≫ 

"Mislila sam da nešto nije u redu sa osobom koja misli da sam privlačna"

"Volela bih da mislim da se stvari mogu promeniti, ali se onda setim svojih ograničenja..."

  • 1
Mlada gojazna devojka Foto-ilustracija: Shutterstock

Ima 45 godina, 165 kilograma i usamljena je. Trudi se da izgubi na kilaži iako smatra da to može imati negativan uticaj po njeno zdravlje.

- Očajnički želim da imam samopouzdanje da upoznam nekoga. Prezirem sebe zbog svog fizičkog izgleda. Mislila sam da nešto nije u redu sa onima koji bi mislili da sam privlačna - kaže žena koja je želela da ostane anonimna.

- Nikad nisam razvila seksualni život, prvenstveno zbog svoje kilaže. Često koristim aplikacije za upoznavanje, ali one pomažu samo nakratko. Ponekad imam eksplicitne razgovore sa muškarcima sa kojima nemam nameru da se sastanem. Ovakva situacija traje već godinama.

- Sa druge strane vodim lep život. Imam dobar posao i divne prijatelje, ali me osećaj samoće čini "zaglavljenom". Volela bih da mislim da se stvari mogu promeniti, ali se onda setim svojih ograničenja. Otvorena sam za svaki predlog.

Odgovor: Ono što nas plaši u vašem pismu je to što verujete da su težina i moral uzročno-posledični. Izgleda da zaista verujete u to da ćete zaslužiti ljubav samo ako budete imali određeni broj kilograma.

Ne zaslužujete samomržnju. Možete i da pitate svoje prijatelje na koje ste ponosni, pa će vam i oni reći isto.

Prestanite da verujete u priče koje započinju sa: "Zaslužiću ljubav samo kad..." To "kad" postaje sve teže ispuniti i zadovoljiti sve dok služi kao večno opravdanje za kaznu nevoljenosti koju smo sami sebi namenili.

Oni koji misle da će zaslužiti ljubav samo kad imaju dovoljno novca postaju neprestano nezadovoljni i sa više stotina hiljada dinara; drugi koji misle da će biti vredni ako se dobro obuku, kritični su prema odeći koju su već nosili.

Međutim, ovo postaje istinito i kad je u pitanju izgled tela. Svaki izgubljeni kilogram može biti podsetnik za onaj koji je preostao. Svaki sat u teretani je podsetnik i za sledeći koji možemo odraditi ako se zaista potrudimo.

Ma kako izgledali i ma koliko težili, ovo je suštinski problem: Ako verujete da zaslužujete ljubav samo kad imate određeni broj kilograma i ako do te cifre niste došli na jednostavan način, onda je izvesno da ćete verovati da ni osećanje voljenosti ne dolazi na prirodan način.

Nastavite da gubite na kilaži ako se zbog toga osećate bolje, ali odvojte tu praksu od potrage za ljubavlju.

Video: Trljala se o napucanog momka, on je oladio zbog dečka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA