Eksperti upozoravaju: Parovi u samoizolaciji ne bi trebalo da imaju seks

Ako jedna osoba pokazuje ikakve simptome, najmanje sedam dana ne bi trebalo imati seksualne odnose..

  • 5
brak, kriza, razvod, problemi u vezi, prevara, briga otuđenost tuga Foto-ilustracija: Shutterstock

Kako smo svi suočeni sa nedeljama, a možda i mesecima društvenog udaljavanja i samoizolacije, možda je to dobra prilika da se provede kvalitetno vreme sa partnerom.

Iako ideja o isprobavanju novih poduhvata u seksu zvuči primamljivo, stručnjaci napominju da bi parovi u samoizolaciji trebalo da izbegavaju seks u potpunosti kako bi eliminisali svaki rizik zaraze i širenja korona virusa, prenosi The Sun.

Profesor Pol Hanter savetuje da parovi u samoizolaciji koji ne žive zajedno, ili koji spadaju u kategorije podložne infekciji, ne bi trebalo da imaju seks, a oni koji žive "boemskim" seksualnim životom koji uključuje miksovanje sa drugim ljudima, trebalo bi da odustanu od toga za sada i ostanu kod kuće.

Profesor Hanter napominje da ako ako jedna osoba pokazuje ikakve simptome, najmanje sedam dana ne bi trebalo da ima seksualne odnose.

On dodaje i da parovi koji žive zajedno ne bi trebalo da upražnjavaju intimne odnose ako je jedno od njih slabijeg imuniteta.

- Pogotovo ako vam partner pati od određenog hroničnog zdravstvenog stanja, ili ako je u trudnoći, nemojte upražnjavati seksualni odnos – savetuje doktor Hanter.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA