≫ 

Pandemija korona virusa iznedrila novi razlog za razvod braka: Neverstvo je sada na drugom mestu

Poražavajući podaci o brakovima u Kini

  • 3
Razvod Foto: Pixabay

Pandemija korona virusa naterala je mnoge bračne supružnike da provode više vremena zajedno, a to je uticalo na povećanje stope razvoda u Kini.

Iako se smirila epidemija korona virusa u Kini i život se postepeno vraća u normalu, strani mediji pišu da su tokom meseca marta advoaktske kandelarije dobile neočekivano veliki broj zahteva za razvod braka.

To se može objasniti činjenicom da su supružnici nedeljama unazad bili primorani da provode mnogo vremena zajedno u skučenom prostoru, gde su izbijali sukobi.

Zahtevi za razvod braka počele su da se povećavaju u zemlji kada su parovi počeli da izlaze iz karantina.

Prema izveštajima iz Milua, grada u provinciji Hunan, sredinom marta, "zaposleni nisu imali vremena čak ni da piju vodu“, jer je mnogo ljudi došlo u advokatske kancelarije kako bi podneli zahtev za razvod.

Bračna svađa Foto: Shutterstock

- Za popunjavanje procedure za razvod braka potrebno je odvojiti od 40 minuta do jednog sata, a ponekad zaposleni nemaju vremena ni da piju vodu - piše na veb lokaciji gradske vlasti.

Kineski gradovi poput Ksiana i Dazhoua takođe su zabeležili rekordno veliki broj zahteva za razvod.

Stiv Li, advokat iz Šangaja, koji radi u agenciji Gentle and Trust Law Firm, kaže da mu se broj slučajeva povećao za 25 odsto, prenosi Bloomberg.

- Dok je neverstvo nekada bilo glavni razlog razvoda, sada je to nedostatak prostora. Što više vremena provode zajedno, to više mrze jedni druge. Ljudima je potreban prostor. Ne samo parovima. To se odnosi na sve - rekao je Li za Bloomberg.

Jedan od razloga zašto su se stope razvoda verovatno povećale jeste činjenica da su kancelarije su bile zatvorene nekoliko meseci kao mera predostrožnosti zbog širenja korona virusa.

razvod, raskid, preljuba Foto-ilustracija: Pixabay

S obzirom da mnogi supružnici u Kini nisu uspeli da prežive korona virus, mnogi se pitaju kako će karantin uticati na bračne odnose u Srbiji.

Klinički pisholozi apeluju da se trudite da što više komunicirate sa svojim partnerom, da jedno drugom date više prostora i obavezno kažete sve što vam smeta.

Takođe je važno da ustanovite rutine - potrebno da odredite ko će šta da radi u toku dana i nikako nemojte da pokušavate da insistirate na seksu.

Kako vi provodite dane u karantinu sa svojim partnerom? Pišite nam u komentarima!

Video: Osveta dečku preljubniku: Uhvatila drugaricu za ruku i poslala mu ovu sliku

(K.M./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    15. april 2020 | 23:28

    Hm...ustanemo kad nas beba probudi oko 8,prvo bensedin,onda bleja sa detetom do 14h dok ne zaspe,za to vreme ja sam u lovu na hleb i meso po prodavnicama,onda imamo malo slobodnog vremena pa gledamo tv dok dete ne ustane u 14.15...onda opet sa njim do uvece,sa tim da svako ima po pola sata da odmori na wc solji,onda on zaspe oko 23h,e onda kupanje i to,sex od 00:00 do 00:03,opet bensedin,i spavanje...i tako evo vec mesec dana,sta znam,dobro je nije lose,samo da bensedina ne nestane.

  • Iskren

    15. april 2020 | 23:21

    Mene izolacija najvise ubija jer moram da sedim pored zene. Namerno nesto zaboravim da kupim u prodavnici da bih isao i sutra. Za poludeti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA