• 9

"Spavala sam sa bivšim dečkom svoje najbolje drugarice. Plašim se razgovora koji me čeka"

"Zazirem od toga da ne naletim na svoju nekadašnju najbolju drugaricu, ili da će ona želeti sastanak sa mnom..."

  • 9
silueta, zena, depresija, tuga

Foto: Shutterstock

Plaši se konfrontacije. Nedavno, ovaj strah je uništio njenu vezu sa najboljom drugaricom, nakon što je imala seks sa njenim bivšim momkom.

- Za taj čin joj nisam rekla nekoliko meseci, i time razvila svoju teoriju da ću je na taj način zaštititi. Kad sam joj saopštila, rekla mi je da ju je to što joj nisam rekla povredilo više od samog čina – ispovest započinje žena koja je želela da ostane anonimna.

- Prošlo je više od godinu dana i nisam razgovarala ni sa njom, ni sa njenim bivšim. Međutim, budući da sam u vezi sa partnerom koji je vrlo emotivno inteligentan, počela sam da sagledavam prethodnu situaciju. Sad uviđam svoju odgovornost prema sebi i drugima i trudim se da budem aktivni, a ne pasivni igrač u svojim vezama. Ne pada mi na pamet da pokvarim sadašnju vezu, jer je jedna od najboljih koje sam imala.

Ipak, plašim se da ne naletim na svoju nekadašnju najbolju drugaricu ili da će ona želeti da se sa mnom vidi i porazgovara. To je moj glavni strah i zato vam pišem. Čak i to da mi pošalje poruku bi me uznemirilo.

Ovde nije kraj. Razmišljam o tome, odnosno, grize me savest kako joj dugujem iniciranje sastanka, ali se onda ponovo uplašim da ću previše pričati o sebi, da je neću dovoljno dobro saslušati, ili da joj neću ponuditi bilo šta novo i time je razočarati što se uopšte družila sa mnom. Šta da radim? – pita nas.

Odgovor: Mnogo toga vam je na umu. Vaša prijateljica vam se nije javila, a i da to učini, umišljate da bi želela konfrontaciju. Grize vas savest jer znate da vaš potez nije bio plemenit. Niste joj ništa rekli jer ste se plašili da ćete je naljutiti i da više nećete biti voljeni.

Sagledajte kako komunicirate sa ljudima, sa kojima imate dobar odnos, a sa kojim ne. Šta je to kod vašeg novog partnera što je učinilo da se preispitate i saznate više stvari o sebi?

Strah od konfrontacije obično se gaji od detinjstva, kao i osećaj nemoći. U konfrontaciji su tad uglavnom učestvovali roditelj i dete, u kojoj mlađi sagovornik neminovno gubi zbog nedostatka izvora i verbalnih ograničenja.

Žena, karantin, izolacija, samoća, usamljenost, briga, tuga, zabrinutost

Foto-ilustracija: Pixabay

Šta treba da uradite? Preporučujemo vam da ozbiljno porazgovarate sa novim partnerom i ukažete mu na svoj problem i nedoumicu. Budite detaljni. Prođite kroz svaki zamišljeni razgovor koji bi mogao da se desi sa vašom drugaricom. Kad ste zaista prisiljeni da razmišljate – to može dovesti do iznenađujućih odgovora.

Vaša drugarica vas još uvek nije pozvala, a možda i neće. Jedna od opcija je da joj pošaljete i pismo i predložite joj da se vidite. Vi ste ti koji kontrolišete šta je to što ćete reći. U pismu joj možete poručiti sve ono što vas muči, sve ono što ste naveli oko razgovora i slušanja, pa će i ona biti upućenija u vašu muku kad se budete susrele. Ne opravdavajte se, ne odgovarajte drsko, već istrajte i budite odgovorni za svoje postupke.

Video: Evo ga go beži švaler što ga je poterao maler

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima