• 26

Kontroverzni dr Nestorović jakim rečima objasnio šta je ženski princip i koji je pol superiorniji

Možda i najtačniji opis muško-ženskih odnosa

  • 26
Branimir Nestorović

Rečenice koje će mnogi pročitati više puta; Foto-montaža: Pixabay, B92

U intervju koji je pre nekoliko godina prof. dr Branimir Nestorović dao za magazin „Love & Sensa“  govorio je o tome kakav je uticaj na njega imalo odrastanje sa ženama. Objasnio je šta je ženski princip.

- Ženski princip je princip normalnosti i porodice. Muškarci su pripadnici kulta ideja. Oni su zarad ideja spremni da bombarduju gradove ili zidaju mostove. Žene ne funkcionišu na taj način - one stavraju sopstvene krugove, odnose. U knjigama „Ženski mozak" i „Muški mozak", na primer, navodi se da je muški mozak kvalitativan: on ide po prioritetima i rešava stvari od najkrupnije do najsitnije. Za žene je sve istog reda važnosti, kažu da je to mozak poena, a svaka pažnja, svaki gest jedan je poen. Pri tome je potpuno nebitno koji je i koliki gest. Bilo da se radi o kupovini stana ili poklonjenoj ruži - to je jedan poen.

Dr Nestorović ističe da su žene superiorna bića jer su u suštini svega. On dodaje da one biraju za koga će da se udaju, a kažu da se udaju za uspešne muškarce ne toliko zbog sebe koliko da bi obezbedile uspešne očeve za svoju decu.

- Na taj način stvaraju kontinuitet. Svojim ponašanjem one uslovljavaju i ponašanje muškaraca, jer oni sve rade zbog žena, a to usput začine velikim idejama koje su u suštini besmislene. Muškarci koji u sebi nemaju taj ženski princip, nemaju nežnost i ne znaju da zaplaču zapravo su prilično opsani. Oni su spremni da žrtvuju i sebe i druge.

A gde nastaje problem u muško-ženskim odnosima?

- Problem je što vlada suštinsko nerazumevanje između muškaraca i žena: one misle da je važno kako izgledaju, a to je potpuno nebitno jer mi celoga života tražimo svoju drugu polovinu, dušu koju ćemo prepoznati kao deo svoje, pri čemu je sasvim nebitno telo koje je nosi – zaključio je u intervjuu.

Šta vi mislite?

Video: Epidemiolog Branimir Nestorovic: Grip je opasniji od korona virusa

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vesna

    Bravo Nestorovicu

  • АНИЦА РАЈЧИЋ

    Доктор Несторовић је човек који пуно зна,образован је и елоквентан.И зато му они који су необразовани и незаинтересовани могу само да завиде.

  • Goca

    Što čitate i komentarišete, ako Vas ne interesuje?

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima