Život bez seksa ostavlja posledice na zdravlje, ali šta se dešava ukoliko imate previše "akcije"?

Da li je moguće da imate previše seksa?

  • 2
Seks poza Foto: Pixabay

Verovatno znate da bi nedostatak seksa mogao da dovede do brojnih zdravstvenih problema. Ali, šta se dešava ukoliko ga imamo previše?

Ekspert za seks, doktorka Maria Fernanda Peraza Godoi, otkriva da bi u samo jednom slučaju preterano upražnjavanje seksualnih odnosa moglo da predstavlja problem.

- Ljudska bića su beskonačno složena. Ako nedostatak ili previše seksa izazove bilo kakvo trajno i lično nezadovoljstvo, to bi onda moglo da postane problem. Imajući na umu uticaj seksa na naše zdravlje, koje ima dokazano mnogo veću korist od samog užitka, količina ne igra nikakvu ulogu. Dakle, možete imati koliko god seksa želite ako to ne smeta ni vama ni vašem partneru - kaže  urolog Maria Fernanda, ekspert za seksualnu medicinu.

Stručnjak za seks je takođe istakala da seksualno niste zdraviji ako učestalije vodite ljubav sa partnerom. Takođe, važno je shvatiti u kojoj meri je vašem telo zaista potrebna intimnost, odnosno koliko vam ona prija.

Dr Marija je rekla da se slobodno prepustite igri u krevetu, jer seks pruža brojne koristi našem telu.

Seks, intima, intimnost, erotika, stariji ljudi, zrelost, zreli ljudi Foto: Shutterstock

- Ako imate dosta seksa i zadovoljni ste njime, onda su prednosti višestruke. Pored toga što jača vaš imuni sistem, seks ujedno pomaže pravilnom funkcionisanju vašeg srca i sprečava bolesti - ističe urolog.

Međutim, iako je u početku veze za mnoge predstavlja zabavu, žene bi trebalo da povedu računa o iritacijama koje se javljaju u intimnom području.

- Previše seksa kod žena može da izazove iritaciju u predelu vagine i druge vrste problema kao što su infekcije. Ukoliko dođe do iritacije, prestanite sa seksom da se ne bi pogoršalo postojeće stanje. Ova vrsta iritacije u vagini takođe može da nastane zbog nedostatka vlažnosti tako da treba da pokušate da koristite visokokvalitetne lubrikante. Dakle, šta se događa sa vašim telom ako imate previše seksa i ako ste zadovoljni sa njim - postaćete srećna, ispunjena osoba - zaključuje doktorka Maria.

(K.M./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Anabela

    13. maj 2020 | 01:26

    Od viska keksa ne boli glava! Keks je nesta najbolje. Ja sa mojim princom upraznjavam svaki dan ,nekad dva puta nekad jednom. Zato smo uvek zdravi,srecni i nasmejani. Pa birajte. Pogledas damu u oci i odmah znas da li je srecna u krevetu. 😊😊😊

  • Ja

    14. maj 2020 | 00:02

    Sta to bese?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA