• 5

Pet razloga zašto su muškarci sa velikim nosem najbolji muževi

Koliko puta ste upoznali nekog momka, svideo vam se, bio je duhovit i zanimljiv, ali smetalo vam je što ima veliki nos? E pa više ne morate da brinete, jer su žene ovakvih muškaraca srećnije

  • 5
Muškarac

Pexels/ Ralph Rabago

Veliki nos u mnogim kulturama smatran je ukrasom muškog lica i bio je veoma cenjen. Od starog Egipta do Evrope 19. veka verovalo se da muškarci sa većim nosem imaju brojne prednosti nad manje obdarenim pripadnicima jačeg pola.

U prošlosti je smatran indikatorom inteligencije i plemenitosti, a nedavna istraživanja pokazala su da štiti od mnogih bolesti. Čak je i Leonardo da Vinči verovao da nos određuje karakter celog lica na njegovim slikama.

Ovo su neki od razloga zbog kojih bi trebalo da se zabavljate sa momcima, koji imaju veliki nos.

Imaju veće mišiće

Prema nekim istraživanjima, muškarci imaju veći nos od žena, jer im je potrebno više kiseonika da održe telesne mišiće. Zato momci, uzmite sav kiseonik sveta, ako će to povećati vaš biceps ili stvortite pločice na trbušnjacima.

Muškarac

Foto: Pixabay

Mudriji su i moćniji

Šta je zajedničko Edrijenu Brodiju, Marlonu Brandu i Bredliju Kuperu? Prema verovanju egipatskih sveštenika, osobe sa velikim nosem važile su za izuzetno inteligentne. Kod antičkih Grka i kasnije Rimljana, ovakav nos značio je moć i snagu.

Imaju više novca

Prema kineskom načinu čitanja lica, takođe poznatom kao fizionomija, osoba sa velikim nosom ima više sreće sa novcem. Muškarci sa ovakvim nosom sa godinama mogu očekivati povećanje bogatstva.

Ovde nije samo reč o fizionomija, koja povezuje velike noseve sa debelim novčanikom. Stručnjaci u Velikoj Britaniji istražili su karakteristike najuspešnijih ljudi i došli do idealnog modela lica predodređenim za poslovni uspeh: To su muškarci sa rimskim nosem, široko postavljenim očima i širokim nozdrvama.

Muškarac

Foto: Pixabay

Imaju ludu želju za seksom

Iako ne postoji dokaz da osobe sa velikim nosom imaju i veliki polni organ, ovakakav nos je povezan sa muževnošću, živahnim libidom i povećanim brojem testosterona.

Neće vam preneti bolest

Ispostavilo se da veliki nos štiti od bakterija, alergija i infekcija. Prema studiji spovedenoj na Univerzitetu Ajova, nosonje su udisali sedam odsto manje zagađenja nego oni sa manjim nosem.

(K.M./Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima