Od jutarnje intime do provokativnog dopisivanja: Šta sve usporava i ubrzava vaš vrhunac?

Zašto se dešava da pojedinih večeri žene ekstazu dožive u trenutku, dok se drugih čini kao da je uopšte neće ni biti?

  • 0
Devojka, ograzam Foto: Shutterstock

Samo 13,46 sekundi - vreme je koje je potrebno strejt ženi da doživi orgazam u toku seksa sa dugoročnim partnerom, rezultat je nove studije. Zašto se onda dešava da pojedinih večeri žene ekstazu dožive u trenutku, dok se drugih čini kao da je uopšte neće ni biti?

Tenit Keri sa portala The Sun sagledala je rezultate nove studije i predstavila šta je to što pomaže i odlaže vaš seksualni vrhunac.

Češći klimaks sa dugoročnim partnerom

Seks za jednu noć može zvučati erotično, ali je izvesnije da ćete brže doživeti klimaks ako ste u dugoročnoj ljubavnoj vezi.

Naučnici sa Univerziteta na Floridi su o intimnim odnosima ispitali 1.000 žena od 18 do 71 godine. Otkrili su da žene doživljavaju 15 ili više orgazama kad imaju seks sa dugoročnim partnerom nego u kratkotrajnom odnosu, kao i to da su više zadovoljne, navodi se u istraživanju objavljenom u Journal of Sex Research (2019).

Poslao vam je seksi poruku u toku dana

Izvesno je da će orgazam doći ranije ako vam partner kaže da vas voli u toku seksa, ili ako vam je poslao seksi poruku u toku dana. Studija je pokazala da parovi koji često "sekstuju" doživljavaju više seksualnog zadovoljstva nego oni koji to ne rade.

- Ovo se dešava zato što seksualno uzbuđenje ne nastaje u telu, već u umu. Kad primite seksi poruku, a niste ni skinuli odeću, prorade hormoni dopamin i oksitocin. Čim primite poruku, možete da počnete da fantazirate - kaže dr Debora Li iz Dr Fox Online Pharmacy.

Ako se duže mazite

Staromodna briga, maženje i razmena nežnosti je ono što će vam doneti veću ekstazu. Maženje otpušta hormone, kao što su testosteron i oksitocin, a oni povećavaju fizičku senzaciju u genitalijama, što ženama doprinosi da brže dožive klimaks.

Ako niste previše popili

Neretko mislimo da je alkohol afrodizijak jer čini da više flertujemo i doprinosi našem samopouzdanju, ali sa većom unetom količinom i muškarcima i ženama je teže da dožive klimaks. Istraživanje je pokazalo da - što više alkohola u krvi - duže će biti potrebno da se doživi orgazam.

Mladi momak i devojka, seks, sex, uza zid, poza Foto: Shutterstock

Seks ujutru

Podesite alarm. Jutarnji seks može dovesti do eksplozivnih orgazama. Sunce podiže nivo ženskih testosterona time što stimuliše hipotalamus, deo mozda zaslužan za povećanje seksualne požude. Zbog ove jutarnje akcije će vam lepše početi dan. Bićete pod manjim stresom i mnogo raspoloženiji.

Vaš partner ima široka ramena

Uspeva da vas zasmeje, vaši prijatelji kažu da je zgodan, ima novca... faktori su koji mogu dovesti do bržeg orgazma. Pored sveobuhvatnog lepog izgleda, ako muškarac ima široka ramena, to će ženi pomoći da brže dođe do finiša, jer žene zapravo najviše privlači ova muška fizička karakteristika.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA