≫ 

Zašto danas sve više mladih muškaraca bira starije žene?

Kad je birao ženu, odabrao je 25 godina stariju. Kad su njega birali, postao je najmlađi predsednik Pete republike

  • 11
APTOPIX France Greece Foto: Tanjug/AP

Emanuel Makron, 25. i najmlađi predsednik Francuske svih vremena, a to znači od 1848. godine i vremena Druge republike, nikada u životu ni za šta nije biran, a opet je dobio dve trećine glasova u drugom krugu predsedničkih izbora.

- Braniću Evropu, boriću se protiv podela, služiću vam odano i s ljubavlju - prvo je što je od Makrona (39) čulo 70 miliona građana Pete republike.

Ljubav sigurno nije slučajno pomenuo jer ljubav, čini se, određuje više nego bilo šta drugo čoveka koji se sa 29 oženio svojom 25 starijom profesorkom iz jezuitske gimnazije i koji se ovog maja uselio na sedam godina u Jelisejsku palatu.

Brižit Trinjo (64) očito mu je donela sreću, ali i troje dece i sedam  unuka. Sve ih zvanično navodi kao svoje, mada su to deca prve dame i Andrea Luja Ozijera, bankara iz Amijena, s kojim je bila u braku od 1974. do 2006.

Ali Francuska je zemlja ljubavi, pa Makron u zvaničnoj biografiji kaže i da Brižit i on žive zajedno od 1995. i njegovog punoletstva. Zaljubio se u nju sa 15 i dve godine kasnije je zaprosio.

Emmanuel Macron, Emanuel Makron Foto: Tanjug/AP

Roditelji ugledni lekari iz Amijena, ispisali su ga iz gimnazije i poslali u Pariz, ali to ga nije opametilo. U avgustu 2016. godine Makron je dao ostavku na funkciju ministra privrede, osnovao centristički pokret En Marche! (fr. – napred) i, uz podršku krupnog kapitala, evo, za devet meseci osvojio vlast.

Veruje se da je najveći intelektualac političke scene. Diplomirao je filozofiju, i to na Hegelu, a kod Etjena Balibara, istaknutog marksiste, radio kao asistent, pa diplomirao političke nauke i završio Nacionalnu školu za javnu upravu.

Jedan od njegovih životnih ciljeva bila je financijska nezavisnost. Ostvario ga je tako što se zaposlio u Rotšildovoj banci, gde je zaradio milione. Njegovi prijatelji kažu da mu je pravi cilj bio da zaradi dovoljno novca da bi mogao da čini šta želi. To je i dokazao kada je napustio banku i pridružio se predizbornom timu Fransoa Olanda uoči izbora 2012. godine.

Melania Trump, Melanija Tramp, Brigitte Macron, Brižit Makron Foto: Tanjug/AP

Reklo bi se, serija fascinantnih životnih izbora. A otkud onaj intimni i najintrigantiji?

I zašto danas sve više mladih muškaraca bira starije žene?

Psiholozi kažu zato što su manje zahtevne, a spremne da odbace svoju tradicionalnu ulogu. Muškarcu odgovara što starija žena unosi u vezu zrelost i samopouzdanje, prija mu što ne mora u svim situacijama da odgovara i preuzima inicijativu. Jer ta žena je već ostvarena i situirana, što njemu skida teret sa pleća, ne pritiska ga nužda da obezbedi egzistenciju porodici.

Grupa 7 Foto: Tanjug/AP

Ne trpe ni intimni odnosi. Životni vek je sve duži, generacija japija, danas na pragu penzije, oseća se mladom u starosti, što je potpuno nov fenomen.

Jedno istraživanje je pokazalo da starije žene manje prigovaraju nego mlađe, imaju liberalnije stavove o braku i seksu, tolerišu sve, a otvorene su za nova iskustva. Znaju u svakom smislu šta vole.

Emauel i Brižit Makron Foto: Profimedia

Druge studija navodi da starije žene biraju mlađe partnere kako bi bile sigurne da će ih nadživeti.

Što se ljubavne priče Brižit i Emanuela Makrona  tiče, čitav svet će je sada pratiti s još većom pažnjom.

Ah ljubav magazin "Ah ljubav"

Na kioscima širom Srbije potražite novi broj magazina “Ah ljubav”. Uz primerak magazina dobićete poklon knjigu najčitanijh spisateljica današnjice.

Ah ljubav magazin "Ah ljubav"

(Telegraf.rs/Ah magazin)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA