"Plaši me što moj dečko sve više prekomerno jede. Kako da mu pomognem?"

"Sigurna sam i da moj strah od gojaznosti igra veliku ulogu u mojoj frustraciji..."

  • 6
Muškarac jede, hrana, obrok, escajg Foto: Pixabay

Kad su se prvi put upoznali, privukala ju je njegova otvorena, neobuzdana priroda...

- I dalje me privlače ovi njegovi kvaliteti, međutim, počelo je da me frustrira što je počeo prekomerno da jede – ispovest započinje mlada žena (29) koja je želela da ostane anonimna.

- Dok sam odrastala, moja majka se neprestano trudila da izgubi na težini. Zbog toga mislim da i ja mogu imati problem sa težinom, pa oduvek vežbam i hranim se zdravo. Moj dečko jede kompulzivno, često se služeći obrocima u borbi protiv umora i neprijatnih emocija. Često pronalazim hranu ispod kreveta ili sedišta u automobilu, pa me nervira što se samosabotira. Sigurna sam i da moj strah od gojaznosti igra veliku ulogu u mojoj frustraciji.

- Svestan je svoje situacije i jednom ili dvaput smo o tome razgovarali. Rešila sam da ga ne kontrolišem u tom pogledu, ali me vređa njegov nedostatak samosuzdržavanja, što čini da se polako emocionalno distanciram od njega. Da li možete da mi predložite šta da radim? – pita nas.

Odgovor: Jedno je sigurno – problem ne leži u hrani. Kao što ste napomenuli, ne smete mnogo da se bavite njegovim ličnim borbama, posebno ne bez stručne pomoći. Savetujemo vam da potražite pomoć od eksperata koji se bave poremećajima u ishrani.

I to što vi neprestano pazite šta jedete je, takođe, određeni vid poremećaja u ishrani. Ironično, vaš dečko predstavlja ono što vi ne želite da postanete, pa se pitamo i zašto ste izabrali da budete sa njim? Možda ste u njemu pronašli nešto što vam odgovara i sa čim se identifikujete, ali kad ste uvideli celu situaciju, već ste bili zaljubljeni.

Svako ima svoje probleme. Sa dečkom ponovo o ovome otvoreno razgovarajte. Komunikacija je rešenje. Potražite stručnu pomoć i pratite preporuke. Međutim, pre nego što se odlučite za ovakav podvig, dobro razmislite da li želite da krećete na taj put - šta je to što vas kod njega privlači i uvidite šta zapravo želite u životu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Al kapone

    14. jun 2020 | 21:29

    Svako veče lezi pod njega a on neka radi ,smršaće ko pištaljka pred miting

  • Dunja

    14. jun 2020 | 20:41

    Ma da li mislis da nekoga boli djon ,sto je tvoj decko poceo da zdere?!

  • Danica 67

    14. jun 2020 | 20:25

    Daj mu mučenice Snajka dok ne povrati jedno 7x na dan !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA