"Nisam srećan u vezi sa svojom devojkom, ali se plašim da će je raskid uništiti. Šta da radim?"

Pored hrabrosti, svaki raskid zahteva i optimizam i nadu...

  • 6
Momak, dečko, muškarac, mlad, briga, sekiracija, uznemirenost, zabrinut, frustracija, depresija Foto-ilustracija: Pixabay

Voli svoju devojku, ali ne može da se zamisli s njom u braku ili s decom...

- Potpuno sam zbunjen. Živimo zajedno već pet godina i lepo se slažemo. Međutim, čini mi se da gubim strpljenje. Ljubomorna je na svaku moju koleginicu, pa mi je mučno da s njom razgovaram o poslu. Neretko pretražuje prijatelje po mom Fejsbuku i pita me ko je ko, a ja se osećam kao da sam u sudnici – ispovest započinje muškarac (35) koji je želeo da ostane anoniman.

- Veoma sam ekstrovertan i uživam u druženju sa drugima i pravljenju spontanih planova, dok je ona u potpuno suprotnom fazonu. Mislim da je zdravo da imamo prijatelje i interesovanja van veze, a ona to nema.

- Počinjem da mislim da nismo jedno za drugo, ali verujem da bi je raskid uništio. Pokušao sam da o tome razgovaram sa njom, ali ništa nismo rešili. Nisam srećan, ali me grize savest što se tako osećam. Možete li da mi pomognete? – pita nas.

Odgovor: Želite da odete. U to nema sumnje. Kad drugima govorimo o našim partnerima, trebalo bi da ih saslušamo šta imaju da nam kažu. Prvo što ste rekli je da ne možete da se zamislite s njom u braku i decom. Potom ste naveli i razloge za to. Smatramo da treba da odete. Ali, to već znate, pa je pitanje zašto to i ne učinite?

Kao što i sami napominjete, to ne činimo jer se plašimo da ćemo ih time razoriti. Mislimo da ćemo time biti okrutni, međutim, bićemo okrutni i ako ostanemo. Ljudi dobro znaju kad ih ne volite. To vide iz vašeg neuzbuđenja kad govorite o zajedničkoj budućnosti.

Ako vaša partnerka želi brak i decu, traćite joj vreme. A i ako ne želi, svakako ne bi trebalo da budete s nekim koga u potpunosti ne želite kraj sebe.

Neće biti lako. Šta god da se desi, nećete joj pomoći, kao ni sebi, time što ćete ostati. Oslobodite i sebe i nju. Svaki raskid traži hrabrost jer iz ustaljenog ulazimo u novo, neistraženo. Pored hrabrosti, ovo zahteva i optimizam i nadu. Tu nadu imajte i za svoju partnerku koliko i za sebe, jer ustaljeno nije dobro ni za nju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ma daj

    22. jun 2020 | 21:21

    Brinula i ja , pa unisti on mene. Pametnije staviti tacku na vreme...

  • Zlaja

    22. jun 2020 | 22:27

    Ozbiljna prica😀

  • Lili

    22. jun 2020 | 20:53

    Mislis da ces naci bolju, kad dodju deca to je sve druga prica, da imas 25 da je ostavis pa i ajde, a ovako posle 5 godina katastrofa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA