≫ 

"Super mi je sa njim, ali u krevetu vlada totalni tajac: Kao da nisam dovoljno dobra"

Devojka je otkrila da joj mnogo smeta što njen dečko tokom seksa ne ispušta a ma baš nikakav glas

  • 5
Par u krevetu, sex, seks, romantika Foto-ilustracija: Shutterstock

Anonimna žena je podelila svoj seksualni problem sa čitaocima britanskog lista "Gardijan". Ona je poslala poruku u kojoj je objasnila da se oseća neprijatno kada vodi ljubav sa partnerom jer on sve vreme ćuti.

Iako je seks sam po sebi kvalitetan, ona ističe da sve vreme vlada tajac... Zbog toga oseća veliku nelagodu.

- S trenutnim dečkom sam u vezi oko deset meseci i nikad nisam bila srećnija. Ali, za razliku od prethodnih veza, u krevetu se osećam malo neprijatno. Glavni problem je to što se on tokom seksa uopšte ne čuje - započela je svoju ispovest žena koja je želela da ostane anonimna.

Pokušala je da razgovara otvoreno sa njim o željama koje ima u seksu, ali on je izbegao odgovor i samo slegnuo ramenima.

- Osećam se kao da nisam dovoljno dobra za njega. Ne mogu da mu ugodim ako ne znam šta voli - ističe.

Žena Foto: Pixabay

Ona misli da se koren problema krije u prethodnoj vezi. Kako je ispričala, bivša devojka njenog dečka ga je više puta odbila u seksu zbog čega je on izgubio samopouzdanje. 

- Mislim da to ima neke veze s tim. Ali, je li moguće da muškarci tokom seksa i predigre ne stenju i ne govore? - upitala je ova nezadovoljna žena.

- Znam da je to lako reći, ali stvarno želim da mu pomognem da bude svoj i da uživa u seksu. Moj dečko svaki puta ejakulira, pa valjda nešto radim dobro - dodala je.

Seks poza Foto: Pixabay

Psihijatar Pamela Stefenson Konoli, koja piše kolumne za "Gardijan" je pročitala njeno pismo i pokušala da joj da najbolji savet koji će je smiriti i pomoći.

- Kako je vaš dečko sa vama već podelio da nema samopouzdanja i da se boji odbijanja, možete da pretpostavite da će mu trebati nešto više vremena da u krevetu sa vama ne bude anksiozan. Vi mu erotski odgovarate, međutim on mora da pređe preko svoje anksioznosti da bi postigao orgazam i to za njega nije lak poduhvat -  napisala je doktorka.

Konoli je potom objasnila da postoji mogućnost da i ona oseća nedostatak samopouzdanja. Upravo zbog toga nesvesno traži potvrdu o svojim seksualnim veštinama.

brak, kriza, razvod, problemi u vezi, prevara, briga otuđenost tuga Foto: Shutterstock

- Dišite. Nemojte navaljivati. Ako mu kažete da se opusti, biće mu još neugodnije. Najbolje je da ga hvalite i podstičete, čak i kada napravi neku manju stvar. Tu budite glasni i jasni. Postepeno će se osećati moćnije u seksu, pa će vremenom uživati sve više i više - savetuje psihijatar.

Dr Pamela Konoli tvrdi da je za tišinu u krevetu odgovorno vaspitanje i odgoj muškarca.

- Neki muškarci su u krevetu glasni, a neki su naučeni da po pitanju seksa budu tajnoviti. Zbog toga su naučili da potiskuju izraze zadovoljstva. Otuda dolazi tišina koja vas muči. Nemojte je shvatiti lično - zaključila je u svom stručnom članku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA