≫ 

"Moj muž je konačno priznao da je alkoholičar. Da li treba da mu pomognem i ostanem sa njim?"

"Inače je drag, ljubazan i sjajan s našom decom..."

  • 7
Piće, alkohol, druženje uz alkohol Foto: Pixabay

- Konačno, moj suprug je priznao da je alkoholičar – ispovest započinje žena iz Beograda koja je želela da ostane anonimna.

- Inače je drag, ljubazan i sjajan s našom decom. Imam 39, a on 40 godina. Nekoliko puta kad bih se vratila s posla zatekla bih ga u alkoholisanom stanju, ali bi uvek imao opravdanje.

Nedavno mi je priznao da dnevno popije flašu vinjaka ili drugog pića. Bila sam u šoku.

Pre dve sedmice sam ga napustila i decu odvela kod svojih roditelja. To sam učinila nakon što sam ga zatekla kako spava na kauču, a da prethodno nije izgasio šporet. Mogao je da spali stan.

Kad sam mu sve rekla kad se otreznio, bio je zaprepašćen. Od tada ne pije i kaže mi da će se potruditi da u potpunosti prestane. Prethodni muž me je maltretirao, pa mi je bilo potrebno više godina da povratim samopouzdanje i nastavim život. Sad uz sadašnjeg mi izgleda kao da se sve vrti ukrug...

Želim srećan, miran život, ali, ako mu se vratim, plašim se budućnosti pune alkoholnih ispada. Da li postoji svetlost na kraju ovog tunela? – pita nas.

Tekila, alkohol, piće Foto: Unsplash.com

Odgovor: Mnogo ljudi, koji su ranije imali problema sa alkoholom, uspeli su da se vrate u miran, pristojan život i da ga više ne okuse. Međutim, to retko uspeju ako su u tome sami.

Vašem suprugu je potrebna podrška. Možda da potražite stručnu pomoć koja bi vam dala konkretne savete i smernice u cilju zajedničke borbe.

Da li volite svog supruga? Ako je odgovor potvrdan, otvoreno razgovarajte s njim i predložite mu da zajedno pođete na put ka lepšoj, izvesnijoj budućnosti.

Video: Nalio se kao volina žena ga u kuću unela na krkačama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    27. jul 2020 | 07:27

    Moguće je otarasitise alkohola i jasam mnogo pio alisam uspeo da ostavim i od 2013 ni kap nisam gucnuo i što je čudno uopšte nefali mi

  • Srele

    27. jul 2020 | 03:24

    Iz pakla ljubavi spasio me je alkohol!

  • Lečeni

    27. jul 2020 | 08:47

    Opaka i teška bolest, široko rasprostranjena u nošoj sredine zbog velike tolerancije društva prema "ljubiteljima dobre kapljice". Bolest slabe volje tako da bez stručne pomoću mali su izgledi za dugu apstinenciju. Apstiniram više od 30god i savetujem svakom ko ima problem bilo koje vrste (zdravstveni, socijalni....) da potraži stručnu pomoć.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA