≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Žene nisu krive ukoliko ne mogu da dožive vrhunac, već muškarci koji su loši u krevetu"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Da li su loši ljubavnici odgovorni za nemogućnost postizanja ženskog orgazma?

  • 16
Muškarac Foto: Pixabay

Nekada se praktično smatralo da žene koje ne mogu da dožive orgazam nisu mentalno zrele. Međutim, ekspert za seks, Nadia Bokodi, smatra da se to dešava zbog nesposobnosti muškarca da zadovolji ženu.

U svom tekstu, Nadia tvrdi da žene koje ne mogu putem seksa da postignu orgazam često se osećaju kao da je to njihov "lični propust“ ili da su na neki način „pokvarene“ .

U stvari, reč je o muškarcima koji su „loši u seksu ", tvrdi ona.

- Problem nije u ženskim telima, već u načinu na koji imamo seks sa muškarcima. Naravno, penisi su sjajni! Za neke mogu čak da kažem i da su slatki. Bez obzira ako ste žena, statistički je mala verovatnoća da ćete dostići vrhunac oslanjajući se na jedan - piše Nadia.

Nedavno istraživanje u kome je učestvovalo 17.000 žena suprotstavilo se opštem uverenju da ženama do vrhunca treba više vremena nego muškarcima.

seks, ljubav Foto: Pixabay

Istraživač Alfred Kinsei otkrio je da žene mogu da postignu orgazam za samo nešto više od četiri minuta - što je gotovo isto vreme kao i kod muškaraca.

Istraživanje sa Univerziteta Indijana je otkrilo da u proseku oko 65 odsto žena doživljavaju orgazam tokom "seksualnog odnosa sa partnerom" . Kod muškaraca je ta brojka značajno veća -  95 odsto.


Par u krevetu, sex, seks, romantika Foto-ilustracija: Shutterstock

- Štaviše, istraživanje pokazuje da oko tri četvrtine žena orgazam postiže najpouzdanije tokom predigre, dok samo petina nas može da ga doživi kroz penetraciju. Daleko spretniji pristup muškaraca bio bi uključivanje u produženu predigru, fokusiranje na stimulaciju dodirom, a zatim i nastavak toga tokom trajanja seksa - dodala je Nadia.

Šta vi kažete? Da li su zaista muškarci loši ljubavnici ukoliko žena ne može da postigne orgazam?

(K.M./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jelica

    31. jul 2020 | 23:54

    Alatka loša, pa onda kao žena ne može da uzbudi. Loš kauboj, ima plašljivac.😂🤔

  • GP

    1. avgust 2020 | 07:52

    Orgazam se dozvoljava u mozgu, samo se dole reflektuje.

  • Miki

    1. avgust 2020 | 02:06

    Nije tacno. Imao sam o one koje su relativno lako dozivele vrhunac, ali i one koje nisu nikako mogle , a bas smo se oboje trudili da se to desi. Znaci, ista alatka je imala razlicite efekte. Ove sro ne mogu imeju neki problem u glavi, da se opuste i prepuste...ne znam

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA