"Moj dečko je kockar i stalno mi traži novac. Ne znam šta da radim"

"Naivno sam mu pozajmila izvesnu svotu na početku naše veze, jer mi je rekao da mu je potrebna za kiriju..."

  • 19
Kockar, kockanje, kazino, poker Foto: Pixabay

Poslednje dve godine je u vezi sa muškarcem u kog je neporecivo zaljubljena...

- Dane provodimo u smejanju; toliko da nas stomak zaboli. On ima 36, a ja 29 godina. Problem je u tome što je i pre našeg poznanstva imao problem sa kockanjem, koji do danas traje – ispovest započinje mlada ženak koja je želela da ostane anonimna.

- Pozamašnu količinu novca već duguje porodici, prijateljima i zelenašima. Naivno sam mu pozajmila izvesnu svotu na početku naše veze, jer mi je rekao da mu je potrebna za kiriju. Međutim, saznala sam da je sve prokockao.

Uprkos činjenici da zarađujem manje od njega, on neprestano ostaje bez novca, pa sam ja ta koja plaća račune jer smo ove godine počeli da živimo zajedno. Svoj deo mi ipak isplati kad zaradi, ali od one početne svote koju sam mu pozajmila ni traga ni glasa. To počinje da me frustrira. Ušteđevinu nemam.

Nedavno ga je zvala uplakana majka i zamolila ga da joj pozajmi novac, a budući da ni on nema, očekivao je da ja to učinim, što i jesam. Bilo mi je neprijatno da odbijem. Da li sam sebična ili sitničava što me ovo muči? Potičem iz stabilne porodice i nisam navikla na ovakve situacije – završava.

Odgovor: Niste sebična ni sitničava, već odgovorna odrasla osoba koja brine o svojoj finansijskoj situaciji. Na to treba da budete ponosni, a ne da zbog ljubavi pravite kompromise.

Ako nastavite da isplaćujete dugove svom partneru, kao i njegovoj porodici, smejanje koje ste pomenuli će ubrzo u potpunosti nestati. Ne dozvolite da na vašem računu vidite nulu.

Šta biste vi uradili u ovoj situaciji? Da li ste imali sličnog iskustva? Pišite nam u komentarima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kockar

    17. avgust 2020 | 19:42

    Ako je bilo ko u takvoj vezi ... BEZI!!!! koliko te noge nose, bezi od njega. Sa takvim ljudima ceka te pakao od zivota! Uvek je malo i uvek samo jos, jos, jos. Mozda se jednom dobije ali kad krene vadjenje.... kukala mu majka! NIsta bolje nije ni sa narkomanima niti sa pijancima. prozivi zivot sto ti ga Bog dao u miru i veselju. Sa ovima gore navedenima nikad ti zivot lep nece biti

  • Simke

    17. avgust 2020 | 21:46

    Ne znate vi Simketa iz gradske cistoce em sto je prodao stan u Mirijevu zbog zelenasa em sto im jos duguje em sto ne moze da se skine sa kocke . Kocka se i na poslu online . Sutni tog decka dok i tebe nije uvukao u problem nadji drugog. A vi kockari dok nema pas za sta da vas ujede necete se smiriti.

  • Marija

    17. avgust 2020 | 20:00

    Pošalji ga na lečenje, a ako neće, šutni ga što dalje, da mu ne padne na pamet da se vrati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA