Ovaj tip muškarca je najgori izbor za vezu: Ne samo da ne ceni ženske kvalitete, već je i neveran!

Zašto su ženama privlačniji jaki muškarci?

  • 20
Muškarac, seksi, zgodan, privlačan, mišići, mišićav Foto-ilustracija: Pixabay

Prema studiji Univerziteta u Vestminsteru, snažni, mišićavi muškarci su često lošiji u vezama, i imaju nerealna očekivanja prema ženama.

Ova britanska studija anketirala je 327 muškaraca, od kojih trećina u tom trenutku nije bila u vezi.

Istraživanje je pokazalo da "zgodniji" miškarci, sa definisanim mišićima, često pristupaju ženama na seksistički način i da više obračaju pažnju na njihov izgled, nego na druge kvalitete.

Činjenica je da su ženama, najčešće, privlačniji jaki, mišićavi predstavnici drugog pola, a to ima i svoje evolucionarne razloge.

Kada muškarac izgleda mišićavo i jako, to govori o njegovoj zdravoj genetici. Zato je ženema, potencijalnim majkama, instinktivo privlačniji "zgodniji" muškarac.

Muškarac Foto: Pixabay

Često kod muškaraca potreba da izgledaju snažno i mišićavo potiče iz tradicionalnih stavova o ulozi muškaraca. Upravo iz tog razloga muškarci uglavnom zahtevaju od svojih devojaka da se one uklope u tradicionalne ženske uloge.

Dakle svi momci koji imaju neku svoji ideju o tome kako treba da izgleda "pravi muškarac", sigurno su stvorili ekvivalent "prave žene".

Iako studija nije sprovedena na međunarodnom nivou i broj anketiranih muškaraca je prilično mali, vredi malo razmotriti o njoj.

seks, ljubav Foto: Pixabay

Istraživanje je zaključilo:

Muškarci koji su sebe smatrali privlačnijim od svoje partnerke, izjavili su da se ne osećaju zadovoljno u svojim vezama, i priznali su da nisu uvek podrška svojim devojkama ili ženama.

Privlačni i mišićavi muškarci su, na osnovu ove ankete, i češće neverni prema svojoj drugoj polovini.

Istaživači apeluju da devojke za ozbiljne veze biraju momke sa ženstvenijim crtama lica, jer su oni često nežniji i podržavaju svoje voljene osobe.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zorica

    22. avgust 2020 | 01:08

    Mene uopste ne privlace misicavi muskarci. Volim visoke,crne,sa plavim ocima,optimiste,intelugentne da imam o cemu da razgivaram a ne da gledam njegove plocice,misice

  • Cika Velja

    22. avgust 2020 | 11:08

    Vreme kad je ambalaza vrednija od sadrzaja uzima svoj danak...ili pitanje;kakvo je to sra*e upakovano i misice???

  • Marko cg primorje

    22. avgust 2020 | 10:56

    Misicav ,nacitan elokventan ,hrabar ...snazan ...pametan ..potentan ...njezan al bez prebijene banke😂😂😂👊 koliko bi se njih javilo ....zero sestroooo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA