≫ 

Ovako su izgledali poslednji dani princeze Dajane: Izgledala srećno, ali je iznutra bila slomljena

Da li je Dodi Al-Fajed bio samo uteha posle kraha veze sa Hasnatom Kanom?

  • 11
Princeza Dajana i Dodi al Fajed Foto: Profimedia/Abaca Press

Fatalna saobraćajna nesreća odnela je u rano jutro 31. avgusta 1997. godine život princeze Dajane i njenog tadašnjeg partnera Dodija Al Fajeda. Lekari su se četiri sata borili za njen život, ali povrede su bile preteške.

Princeza Dajana preminula je pre 23 godine u Parizu, no i danas njen život intrigira javnost. Obeležila je britansku kraljevsku porodicu kao niko pre, stoga tamošnji mediji i danas iznose detalje - nove i stare priče o preminuloj princezi.

Danas se obeležava 23-godišnjica saobraćajne nesreće u kojoj je s partnerom Dodijem Al Fajedom poginula dok je njihov vozač pokušavao da pobegne od paparaca koji su par progonili čitavog leta.

Nije ni čudo - privatne fotografije princeze Dajane vredele su milione, bila je najpopularnija žena na svetu, a prva njena javna veza otkako se razvela od princa Čarlsa bila je izuzetno intrigantna.

Izgledala je srećno, ali je iznutra patila

Poslednji dani princeze Dajane nisu bili toliko srećni koliko su se možda činili neupućenim posmatračima. Poslednjeg dana svog života, princeza Dajana probudila se na jahti Jonikal, usidrenoj tada na Sardiniji. Sa svojim partnerom Dodijem Al Fajedom je uživala u prvoj javnoj vezi koju je imala otkako se razvela od princa Čarlsa, a mediji su pisali i o njenom humanitarnom radu, pa se činilo kao da je za Dajanu samo nebo granica.

Tog dana, 30. avgusta, Dajana je izgledala kao žena koja je konačno našla sreću. Ali, istina je bila nešto komplikovanija. Tih dana navodno je lečila slomljeno srce usled završene ljubavi s hirurgom Hasnatom Kanom. Kada su se upoznali 1995. godine, Kan nije bio preterano fokusiran niti impresioniran njenim prisustvom u bolnici u Londonu. No, ona je bila oduševljena njime.

Kada su se nešto kasnije sreli u liftu, počeo je odnos koji je princezu Dajanu snažno obeležio. Počeli su prijateljstvo koje je kasnije preraslo u romansu - potpuno tajnu. Čuvali su je takvom skoro godinu dana, a tokom tog vremena odlazila je u njegov stan i navodno peglala njegove košulje, čistila i usisavala prostor, dobijajući tako obris nekog normalnijeg života, kojeg sama nije imala.

Poslije njene smrti, ugledni kardiolog je ispričao da su svojevoljno otišli u pab gde je Dajana htela prvi put u životu sama da naruči piće.

- Uživala je u tom iskustvu, veselo je pričala s konobarom - prisetio se Kan. Iako tajna, njihova veza bila je toliko ozbiljna da su navodno pričali o braku i deci.

Ali, problema je bilo bezbroj

Princeza Dajana i Dodi al Fajed Foto: Profimedia/MAXPPP

S Dodijem Al-Fajedom bila je u kratkoj romansi pre nego što su oboje poginuli u Parizu 1997.

Dajana je bila ludo zaljubljena u Hasnata Kana, htela je da se uda za njega, čak i ako je to značilo selidbu u Pakistan.

Kan se teško nosio s činjenicom da će njegov dotadašnji život prestati onog trenutka kada mediji postanu svesni da je s princezom Dajanom. Osim toga, njegova porodica protivila se braku s bilo kakvom osim ženom istog porekla. Da ih osvoji, Dajana je dvaput putovala u Pakistan, pokušavajući da se umili porodici koja je za snaju htela ženu iste vere i korena.

- Dajana je bila ludo zaljubljena u Hasnata Kana, htela je da se uda za njega, čak i ako je to značilo selidbu u Pakistan - ispričala je njena prijateljica Džemima Kan.

Porodicu nije uspela da šarmira jer je nisu želeli, a čak je Hasnatov otac u intervjuu tih godina izjavio da se njegov sin neće venčati sa princezom i da oni traže adekvatnu mladu za njega. Do leta 1997. njihova ljubav se, stoga, raspala.

Nedostatak ljubavi bio je njen najveći strah i pratio ju je celog života

Njeni prijatelji tvrdili su kasnije da se veza prekinula jer Kan nije želeo brak, niti je želeo da bude u svakom tabloidu koji postoji na svetu. Strah, koji dotad u njoj nisu izazivali minska polja širom sveta niti pojave misterioznih bolesti kao što je AIDS, izazvao je nedostatak ljubavi.

Stoga je u julu 1997. godine Dajana otišla na letovanje s Dodijem Al Fajedom, a kada se vratila krajem meseca u London, našla se s Kanom i rekla mu konačno da je njihova veza gotova.

Užasnuta je bila zbog paparaca koji su je gramzljivo pratili

Princeza Dajana, Diana Frances Spencer Foto: Guliver/Getty Images/Clive Brunskill

Ubrzo su svet obišle fotografije na kojima se Dajana ljubi s novim partnerom, no ljudi bliski njoj do danas veruju da se radilo o svojevrsnom dogovoru, vezi stvorenoj da bi Hasnat bio ljubomoran.

Provela je s Al Fajedom manje od mesec dana, tokom avgusta su vreme provodili na njegovoj jahti, a posljednju noć života proveli su u Parizu, odakle su privatnim letom stigli sa Sardinije. Poslednje sate života princeza Dajana provela je uzrujana zbog paparaca koji su je nemilosrdno ganjali.

Borila se užasnuto za malo života i privatnosti za kojom je toliko čeznula. Nažalost, nije uspela. Tek koju minutu poslije ponoći u fatalnoj prometnoj nesreći zadobila je po život opasne povrede. U pariškoj bolnici je proglašena mrtvom u ranim jutarnjim satima, a dani koji su usledili označili su dotad neviđeni haos u britanskoj kraljevskoj porodici. Britanci nikada nisu prežalili svoju "kraljicu srca", prenosi "Gloria".

Video: Princ Hari šetao po istim minskim poljima kao Dajana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • FANTOM

    31. avgust 2020 | 16:43

    Ljudi, pa nemojte više otkrivati o ovoj izgubljenoj božijoj ovci. Pa ova je veća bruka za dinastiju Vindzor nego Viljem II Pruski car i začetnik I svetskog rata zbog koga su iz dinastije Saks—Koburg—Gota prešli u dinastiju Vindzor nazvanu po njihovom dvorcu jer nisu mogli podneti da ih drugi pamte po užasu koji ovaj njihov rođak poseja u ratu.

  • HaHaHa

    31. avgust 2020 | 20:04

    Nemojte mi zameriti, ali zašto bi se nas trebao ticati život ove dame pored toliko drugih važnih stvari i problema?

  • Srbija

    31. avgust 2020 | 22:06

    Ne poginula,nego ubijena!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA