≫ 

Konačno je rešeno: Ovo je idealna razlika u godinama između muškarca i žene

Rezultati najnovije studije za mnoge će predstavljati iznenađenje

  • 17
seks, ljubav Foto: Pixabay

Žene koje izlaze na sastanke sa muškarcima koji su znatno mlađi od njih obično su srećnije i zadovoljnije, prenosi Bright Side.

Kako bi saznao više o heteroseksualnim vezama, doktor Džastin Lehmiler je anketirao 200 žena. Sve one su u jednom trenutku svog života izlazile sa muškarcima koji su bili mlađi od njih, stariji od njih, ali nisu propuštale ni izlaske sa vršnjacima.

Idealna razlika u godinama je čista desetka

Istraživanjem je utvrđeno da su najsrećnije žene bile one koje su bile u vezi sa muškarcem koji je oko 10 godina mlađi od njih. Osim što su bile srećnije, one su bile voljne i da više rade na vezi i unapređuju je nego što su na to bile spremne žene koje su bile u vezi sa starijim muškarcima. Iako još nije sakupljeno dovoljno podataka, doktor Lehmiler je objasnio zašto se žene osećaju ugodnije kada su one starije od svoje "jače polovine". Prema njegovim rečima, u pomenutim vrstama odnosa žene imaju više prostora za jednakost i osećaju se dominantnijima.

I muškarci koji imaju starije partnerke takođe su srećniji od muškaraca koji su u vezi sa mlađim ženama. Lehmiler smatra da se to događa jer mlađi muškarac ima veću potrebu da udovolji i zadovolji stariju partnerku, pogotovo kada je reč o seksu, pa kada uspe u tome i sam se oseća zadovoljno i srećno.

Drugi stručnjaci nadovezali su se na pomenuto istraživanje i naveli kako smatraju da je razlog za sreću u takvim vezama bolja kompatibilnost i zrelost žene. Nadalje, nova studija objavljena u časopisu Journal of Sex Research sugeriše da ne samo da druženje s mlađim muškarcima dopušta ženama da razbiju neke društvene norme i barijere koje bi inače mogle biti prisutne tokom heteroseksualnih seksualnih interakcija, već su žene navele i činjenicu visokog seksualnog i emocionalnog zadovoljstva unutar intimnih partnerstava s mlađim muškarcima, prenosi Psychology Today.

3 razloga zašto žene vole mlađe muškarce

Tina B. Tesina, licencirani porodični terapeut iz Kalifornije, tvrdi da su ženama privlačni mlađi muškarci jer su fleksibilniji i spremniji za zabavu, dok su muškarcima privlačne žene starije od njih jer za razliku od većine mlađih znaju šta žele, profinjenije su i poslovno su ostvarene. Ona navodi i tri glavnih razloga zašto starije žene biraju mlađe muškarce i zašto mlađi muškarci rado izlaze sa starijim ženama.

Žene u godinama izgledaju sve bolje, zahvaljujući napretku medicine i zdravom načinu života koji uključuje i redovno vežbanje.

Nakon razvoda ili profesionalnih postignuća žele ponovno uz sebe imati partnera, ako ne za zasnivanje porodice, onda za druženje i izlaske.

Pojedine žene se odlučuju za mlađe muškarce jer im odgovara da je uz njih osoba koja je više fokusirana na nju nego na karijeru.

Da li ste vi nekada izlazili sa muškarcem koji je mladi od vas i koja je trenutna razlika u godinama između vas i vašeg partnera? Podelite sa nama kroz komentare!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Маки

    2. septembar 2020 | 23:08

    Мени је профа један из Гимназије још пре 15 година рекао да је један грчки филозоф рекао да је најбоље 10г да жена буде старија. Нисам му веровао али Ви сте данас и то потврдили.

  • Smokvica

    2. septembar 2020 | 22:43

    Ja 50 on 25 i ekstra nam je

  • Goa

    2. septembar 2020 | 20:17

    Napokon, e sad mogu da spavam

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA