≫ 

Ovako je supruga iz senke postala najbogatija žena na svetu: Bezos upravo njoj duguje svoje carstvo

Ko je Mekenzi Skot koja je proglašena najbogatijom ženom na svetu?

  • 0
MacKenzie Scott Foto: Guliver/Kevork Djansezian/Getty Images

Kažu da su posle razvoda svi gubitnici, ali to se ne može reći za bivšu suprugu najbogatijeg čoveka na svetu Džefa Bezosa, Mekenzi Skot.

Žena koja je bivšem suprugu pomogla u izgradnji čuvenog "amazonskog" carstva tiho napreduje nakon najskuplje nagodbe u razvodu u istoriji.

U prilog tome, ona je danas proglašena i najbogatijom ženom na svetu.

Prvi veliki iskorak nakon razvoda usledio je kada je donirala čak 1,7 milijardi dolara u dobrotvorne svrhe. Bila je to jasna izjava nekada stidljive publicistkinje tokom 25-godišnjeg braka sa tehnološkim magnatom.

Mekenzi tako vraća svoje devojačko prezime Skot koje je diže iz senke Džefa Bezosa sve dok njen bivši suprug proživljava, kako se čini, javnu krizu srednjih godina umešan u sramotni pravni skandal oko procurelih intimnih fotografija.

Tokom razvoda Džef i Mekenzi su podelili 137 milijarde dolara, a čistih 38 milijardi je dobila u vidu akcija Amazona.

Međutim, sve ovo dokazuje da Mekenzi nije bila tek obična supruga koja je živela na račun supruga već žena koja je i te kako doprinela rastu Amazona.

Odrasla u San Francisku, Mekenzi je ćerka finansijskog planera i domaćice, a Džefa je upoznala još 1992. godine kada je bila 23-godišnja apsolventkinja.

Iako je imala ambicije da postane pisac, da bi mogla da preživi postala je istraživač u jednoj anketarskoj kući. I pogodite ko joj je bio nadređeni - upravo Džef Bezos.

Radeći u zajedničkoj kancelariji kaže da se odmah zaljubila u njegov osmeh. Posle nekoliko meseci zabavljanja su se i venčali.

- Mislim da je moja supruga pametna, snalažljiva i jako zgodna. Srećom, imao sam priliku da vidim njen CV pre nego što sam je upoznao - rekao je Bezos za Vogue još 2013. godine.

Upravo je Mekenzi bila sa Džefom te 1994. kada joj je izneo ideju o Amazonu u kolima.

MacKenzie Scott Printskrin: Youtube/ Dish Nation

Prva kancelarija bila je u jednoj garaži u Sijetlu, a ona je bila računovođa tada male start-ap kompanije i pomogla da se smisli to, sada već čuveno ime Amazon.

Kako je kompanija rasla, želje da postane pisac padale su u zaborav pored odgajanja četvoro dece - tri sina i ćerke usvojenih iz Kine. Ipak, uspela je 2005. da objavi roman "Testiranje Lutera Olbrajta" i 2013. "Zamke" radeći iz iznajmljenog stana u blizini njihove kuće.

Iako je bila udata za najbogatijeg čoveka na svetu i kao introvertna ličnost ponekad bi bila pratnja svom suprugu na javnim događajima, poput Met Gale 2012. godine kada je blistala u kreaciji kreatora Huana Karlosa Obanda.

Najskuplji razvod u istoriji

Ipak, u januaru 2019. godine par je objavio da se razvodi u zajedničkom saopštenju. Ali, miroljubiv razvod pretvorio se u medijsku aferu o Bezosovoj navodnoj aferi sa Loren Sančez.

Sančezova, koja je pilotkinja iznela je potom navode da se zbližila sa Bezosom nakon što su zajedno radili u njegovoj kompaniji Blue Origin koja se bavi letovima u svemir.

Medijski skandal se pogoršao kada se otkrilo da je upravo Loren poslala sve prepiske para magazinu "National Enquirer".

I tokom svega ovoga, Mekenzi je ostala tiha i nije davala izjave za medije.

Danas je pak, na listi najbogatijih žena, a na tronu je zamenila Fransoaz Betenkur-Mejer, francusku naslednicu Loreala, koja zajedno sa svojom porodicom poseduje 33% vlasničkog udela u kompaniji.

Mekenzi hrabro korača dalje, a kome će zapravo biti žao zbog razvoda ostaje da vidimo.

Pogledajte u galeriji kako izgleda kad se sredi, da li znate ijednu bogatiju devojku u Srbiji da ovako izgleda:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA