• 0

Rasplamsajte požudu: Sedam saveta pomoću kojih će „mrtvo more“ u krevetu zameniti uraganom strasti

Ako je vaš erotski život u krizi, primenite ove savete već danas

  • 0
seks poze, voljenje ljubavi, zena gore, strast, ljubav

Foto: Shutterstock

Manjak interesovanja, prekovremeni rad i uobičajene poze na koje su partneri navikli samo su neki od 78 razloga koji dovode do gubitka seksualnog interesovanja, rezultati su najnovije studije objavljene u časopisu „Evolutionary Psychology journal”.

Da biste začinili vaš ljubavni život i ponovo vratili strast među zidove spavaće sobe, dijagnostikujte koji problem vas muči i primenite predložena rešenja.

 

Gubitak volje

Ignorišite „lovačke priče“ vaših prijatelja koji se hvale kako i dalje imaju seks 756 puta nedeljno, iako su u braku od 1995. godine. Kako godine prolaze, većina ljudi gubi interesovanje za seks. Statistike pokazuju da 57 odsto parova ređe „gužva postelju“ već posle šest meseci veze.

Rešenje: Uvedite promene u vaš seksualni život. Nivo uzbuđenja podstiče rast dopamina u našem mozgu koji pojačava doživljaje. Isprobajte nove položaje u seksu, probajte da vodite ljubav van spavaće sobe, zajedno odgledajte neki „vruć“ film...

 

Kontrola

Drugi najčešći razlog zbog kog se partneri udaljavaju jedno od drugog u erotskom smislu je kontrola. Ako vas partner svaki čas zapitkuje gde ste, s kim ste i šta radite, to ne samo da guši vašu slobodu, već i želju da budete intimni sa njim. (Isto važi i za žene!)

Rešenje: Uverite svoju „drugu polovinu“ da je volite, ali postavite granice tako da zadržite vlastitu slobodu. Neka vaše „vruće druženje“ bude više obojeno romantikom nego strašću.

 

Premor

Prekovremeni rad, veliki broj obaveza u kući i dosadne prijateljice koje ne znaju šta će sa sobom, pa vas svaki čas zivkaju i jadikuju zbog dosadnog života najveći su otimači energije. A kad ostanete bez energije, kad padne mrak nije vam ni do čega osim do spavanja.

Rešenje: Na poslu ostanite tačno onoliko koliko je ugovorom propisano radno vreme, „otkačite“ zaludne prijateljice i ne hvatajte krpu za prašinu svaki bogovetni dan. Nijedna obaveza neće pobeći, ali ako zakažete „drugoj polovini“ sastanak u tačno određeno vreme i razmenite nekoliko „golicavih“ poruka pre nego što se sastanete, podići ćete temperaturu i rasplamsati strasti.

 

Loš seks

Ovo je problem na koji se češće žale žene. Tvrde da se njihove „jače polovine“ poslednjih puta nisu posebno potrudile oko njih, te da im je seks ostao u lošoj uspomeni.

Rešenje: Recite partneru šta tačno volite u krevetu i pitajte ga šta on voli, a onda se potrudite da jedno drugom ispunite fantazije.

 

Neusaglašeni libido

Jedno od vas želi dva puta noću, drugo tri puta godišnje. Komplikovana situacija, slažemo se. Kada partneri imaju neusaglašene seksualne nagone, teško je naći „zlatnu sredinu“.

Rešenje: Parovi koji preduzmu bilo koju akciju da bi „pomirili“ neusaglašeni libido prijavili su mnogi viši nivo bračnog zadovoljstva od onih koji su sedeli skrštenih ruku i jadikovali kako je život nepravedan. Različiti seksualni nagoni ne moraju da budu „kamen spoticanja“ u vezi ili braku. Razgovarajte sa „drugom polovinom“ kako da ugodite jedno drugom tako da se niko ne oseća gubitnički.

 

Različite želje

Vi maštate o „50 nijansi sive“, a vaša „druga polovina“ pristaje samo na misionarski položaj. Različite želje mogu navesti partnere da se osećaju kao da uvek prave kompromis umesto da teže ispunjenju svojih potreba i želja.

Rešenje: Ako vam je za utehu, statistike pokazuju da je veoma mali broj parova savršeno sinhronizovan. Tajna je u pronalaženju stvari koje će vas oboje zadovoljiti. Razgovarajte o tome šta vas uzbuđuje, od seksi knjiga ili filmova do fantazija i najboljeg zajedničkog seksa. To će vam pomoći da pronađete šta vas oboje uzbuđuje.

 

Lenjost

Partnerstvo funkcioniše u oba smera i ako ste odustali, ne možete očekivati da će vaš partner nadoknaditi razliku.

Rešenje: Psiholozi tvrde da ćete se osećati bolje ako aktivno učestvujete u svemu što radi i vaša „druga polovina“. Pokrenite se i testirajte ovu teoriju tako što ćete jedno veče posvetiti zadovoljenju partnera.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima