5 životnih lekcija koje sam naučio voleći ženu koja mi tu ljubav nikada nije uzvratila

Na neuzvraćenu ljubav nikada ne treba trošiti vreme

  • 4
veza, veze, ljubav foto: pixabay.com

Svi smo barem jednom upali u ovu zamku: sreli smo osobu koju smo tražili čitavog života, zaljubili se i očekivali da će nam biti uzvraćeno. Prolaze nedelje, meseci, pa i godine kada se ispostavlja da nas ta osoba nikada nije čak ni primetila. Onda nastavljamo da mučimo sebe, očekujući čudo.

Izgleda pomalo detinjasto, ali je istina: mnogi ljudi su čvrsto uvereni da je jednostavno nemoguće ne odgovoriti na njihovu ljubav. Na kraju krajeva, toliko vole, toliko im je stalo, spremni su da daju svoje živote za osobu u koju su zaljubljeni.

Čini se da nekada i shvate apsurdnost svojih očekivanja, ali srce takve misli nastavlja da podstiče. I tako nastavljamo da sanjamo, obmanjujemo sebe, nadamo se nečemu, bojažljivo se radujemo bilo kojoj manifestaciji pažnje voljene osobe.

Ali, ništa se u životu ne dešava tek tako. Znači da vam je taj neko iz nekog razloga bio potreban. Najbolji dokaz jeste i ispovest jednog mladića koji je 5 bolnih životnih lekcija naučio upravo iz ovakvog odnosa.

Ne ćutite i ne skrivajte svoja osećanja

Tri godine sam bio zaljubljen u devojku sa kojom sam bio samo prijatelj. Ponašala se prema meni veoma toplo, bilo nam je sjajno zajedno, ali… Niko na svetu nije znao da sam bio zaljubljen u nju. Snažno kao nikada pre.

Toliko sam se plašio da ću upropastiti naše prijateljstvo izjavom ljubavi da sam radije čekao da ona to sama shvati i, naravno zavoli me. Čekao sam mesecima. Zatim godinu dana. Zatim još godinu, pa još jednu. Tek sada shvatam koliko je to bilo naivno i glupo.

Kako sam pogrešio! Trebalo je da joj kažem istinu na početku našeg prijateljstva pre nego što je ljubav postala tako duboka i jaka. Ovo me je moglo spasti 3 godine muke!

Ne zanemarujte crvene zastavice

Ako ste savesni i pažljivi, tada nije tako teško primetiti znakove upozorenja u vezi. Druga stvar je što zaljubljena osoba podsvesno pomera u stranu sve alarmantne signale i crpi nešto što zapravo uopšte ne postoji.

Priznajem, bio sam toliko zaslepljen svojim osećanjima da to nisam ni video. Zaista sam nastavio da verujem i nadam se da će doći ovaj magični dan: ona će me videti drugim očima i zaljubiti se.

Ne ponavljaj moje greške. Zapamtite: osoba koja se u vašem životu pojavi samo kada je podsetite na sebe, zaboravlja vaš rođendan i živi nekim dalekim, nepoznatim životom u kojem niste prioritet sigurno nije ona osoba koja će vas zavoleti. Ne zanemarujte ovakve signale, obratite pažnju na to da nekome niste na prvom već 46. mestu. Da ste ignorisani i lako zaboravljeni kada se pojavi nešto zanimljivije.

Slažem se, govoriti sebi istinu je bolno i neprijatno. Ali verujte mi, obmanjivanje sebe je još gore. Završiće se mnogo bolnije!

Vreme u životu je neprocenjivo - ne trošite ga na ljude koji vas ne vole i nikada neće

ljubav, veze foto: ilustracija/pixabay.com

Možete da živite čitav život prepuštajući se snovima jer će se jednog dana osoba za kojom ste ludi zaljubiti u vas. Ali zašto? Šta će se promeniti? Odjednom će ta osoba shvatiti koliko ste lepi i neodoljivi? Da će razumeti koliko je bila slepa i gluva na vaša osećanja?

Najtužnije je što jednostavno propuštate vreme kada biste mogli da nađete nekoga ko će vas istinski ceniti i voleti. Ne možete očekivati da ćete biti voljeni samo zato što vi volite tu osobu. Da je sve na svetu tako jednostavno živeli bismo u rajskom vrtu, okruženi prelepim cvećem i jahali jednoroge. U životu je sve drugačije, a neuzvraćena ljubav je češća nego što mislite.

Niste prvi, a niste ni poslednji. Ako vidite da vam osoba ne uzvraća emocije, vreme je da preokrenete ovo poglavlje života i otvorite novo. Definitivno ćete upoznati svoju ljubav, spoznaćete sreću uzajamnih osećanja, radost kada je u blizini draga i bliska osoba kojoj ste zaista potrebni.

Kada su osećanja jednosmerna, menjate se do neprepoznatljivosti

Nikada nisam mislio da ću se spustiti do te mere da ću bukvalno moliti za nečiju ljubav i pažnju. Gledajući je zahvalno u oči, satima čekajući poziv, pišući stotine poruka, shvatajući da mi nikada neće odgovoriti. Stalno sam se nadao i verovao da će telefon zazvoniti, da će doći i poruka, da će me se konačno setiti.

Nije zvučalo kao da sam to ja. Ali to su stvari koje se dešavaju ljudima kada ih ljubav zaslepi. U ovome nema ničeg sramotnog, glavno je zaustaviti se na vreme.

Otreznio sam se kada je ona ušla u vezu. Bio je to hladan tuš kada sam shvatio da me nikada nije volela niti će.

Iskreno, nisam verovao da ću dozvoliti da mi neko slomi srce, ali eto.

Dakle, ponavljam: zaustavite se na vreme.

Oporavićete se i naći sreću sa drugom osobom

Veze na poslu Foto: Pixabay.com

Srećom, sabrao sam se i naredio sebi da idem napred. Priznajem da je proces bio prilično težak i dugotrajan, ali uspeo sam!

Ono kroz šta sam prošao učinilo me je jačim i mudrijim. I zbog toga ću uvek biti zahvalan sudbini. Ne žalim ni za čim. Jer sada znam kakav je osećaj kada ti neko uzvraća istom merom kojom ti voliš njega.

Našao sam svoju sreću, a možete i vi!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Fops

    16. septembar 2020 | 16:17

    Kao da sam ja pisao... Osim što se ovo poslednje nije desilo još uvek.

  • Lepota

    16. septembar 2020 | 16:12

    Bravo

  • Taurus

    16. septembar 2020 | 16:44

    Tako je meni sa jednom Devicom,ima jedno godinu dana, ne mogu jos da se iscupam.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA