• 4

Muškarci žele ovu stvar više od vođenja ljubavi, ali mnoge žene se toga boje

, Telegraf

Muškarci ne žele samo seks

  • 4
seks, ljubav

Foto: Pixabay

Navodno muškarci pomisle na seks  na svakih sedam sekundi, a dvostruko više tokom puberteta. Kada "frajer" priđe ženi i počne da razgovara sa njom,  to može biti samo sa ciljem da je odvede u krevet. Takve misli su vrlo rasprostranjene i, na žalost, nekako "usađene" u naš um.

Ipak, nisu u potpunosti tačne.

Džed Dajmond (73), psihijatar i terapeut objavio je jedan članak na svom blogu "goodmanproject", u kom obrađuje temu o muško-ženskim odnosima, odnosno potrebama koji jači pol ima.

- Koliko često čujemo izjavu "Muškarci žele samo seks"? Kada sam imao 17 godina bio sam siguran da je to istina. Oko 37. godine sam počeo da sumnjam u tu tvrdnju. Danas, kada imam 73, sigurno znam da to nije istina - napisao je Dajmond.

Sigurno utočište umesto seksa

foto Pixabay

foto Pixabay

Psihoterapeut kaže da ga je mnogo godina rada sa pacijentima dovelo do sledećeg zaključka:

- Muškarci više od svega žele sigurnost, dom, "bezbedno utočište" - tvri Džed.

Ta čežnja je, kaže Dajmond, ispred požude i želje za seksom.

- Seks nam daje osećaj vedrine kada dođemo kući, a to je mnogo više od čistog seksualnog zadovoljstva - piše psiholog.

To je način da napravite pauzu i opustite se od svakodnevnog pritiska takmičenja, koji je posebno izražen kod muškaraca. Međutim, muškarci se mogu odreći i seksa, ako zauzvrat dobiju zaštitu.

ljubavni par, par, zaljubljeni, ljubav

foto Pixabay

- Jedna od stvari koju ja najviše volim jeste stavljanje glave u krilo moje supruge da bi me ona mazila - piše Dajmond.

Ipak postoji jedan problem sa ovom muškom potrebom. Mnogim ženama nisu privlačni muškarci koji pokazuju svoju nežnu stranu.

- Činjenica da neko želi sigurnost i zaštitu (kao od majke nekada) ne zvuči kao nešto jako i muško. Evo još jednog fenomena kada su u pitanju muškarci koji traže sigurno utočište: Žene se plaše muškaraca koji se ne osećaju muževno. Znaju da su većina nasilnih muškaraca zapravo muškarci koji se osećaju slabo i zavisno. Pored toga, pretpostavlja se da žene žele jake muške partnere jer žele da budu partneri, a ne majke - objasnio je psiholog.

Jedini savet sa kojim nas terapeut ostavlja jeste da je potrebno da radimo na sebi, i da prihvatimo svog partnera.

- Samo više hrabrosti i samopouzdanja! - rekao je.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hahahh

    U 73,oj ako Bog da da doživim imaću i ja takav stav i razmišljanje.

  • Skazi

    Vidim iz svog okruzenja uglavnom primere da je to istina, da zele dom i utociste, ali... Kad dobiju to utociste, topao dom, zenu i decu, oni se toliko opuste, kao da ce deca zauvek biti mala a zena uvek jedra i nasmejana da ih ceka da uzivaju u zajednickom vremenu... I posle kad vide da im deca imaju 15, 16 godina, da zena vise "nije ista kao na pocetku", onda se cude kako to sve ODJEDNOM.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima