≫ 

“Moja supruga je bila intimna sa drugim muškarcima i sada se ruga mojoj muškosti”

Ispovest muškarca koji je prevario ženu na početku braka, a onda se suočio sa surovom osvetom

  • 9
Tužan, mladić, depresija Foto: Pixabay

Bračna preljuba jedan je od najčešćih razloga koje supružnici navode kada podnesu zahtev za razvod. Ali, pre nego što zatraže rastavu, partneri znaju da se svete jedno drugom na najsurovije načine.

To su na koži iskusili mnogi muškarci koji su zarad jedne “lude noći” urušili teško stečenu bračnu idilu. Jednu takvu situaciju prepričava Ivan (37) koji je prevario suprugu pošto su dobili prvo dete, a onda je ona rešila da ga ponižava i maltretira u nastavcima.

- Imam 37, a moja supruga 35 godina. Zajedno smo 15 godina i imamo troje dece od šest, 10 i 12 godina. Pre nego što smo počeli da se zabavljamo bila je prilično promiskuitetna, što sam saznao od kolege sa posla sa kojim se ona nekada viđala, ali mi to nije smetalo. Čak, imponovalo mi je što sam uspeo da zadržim pokraj sebe devojku koju su svi toliko želeli i koja je bila maestralna u krevetu - započinje Ivan svoju ispovest.

S vremena na vreme, još dok su se zabavljali, Ivana je nagrizala sumnja da ga devojka vara, ali ona je tvrdila da je to budalaština i da nema potrebe da traži bilo kog drugog muškarca dok je sa njim.

- Posle rođenja prvog deteta primetio sam da počinjemo da se udaljavamo, ali sam to pripisao povećanim brojem obaveza zbog dolaska novog člana porodice. A onda sam napravio glupost; jedne večeri izašao sam sa prijateljima i završio u krevetu sa devojkom iz kluba. Moja supruga je saznala za to i poludela je. Jedva smo nekako “ispeglali situaciju”, dobili smo još dvoje dece, ali naš brak posle toga više nikada nije bio isti - iskren je Ivan.

Pre tri godine dobio je posao u inostranstvu na šest meseci. Prihvatio je ponudu i preselio se. Kad se vratio kući, supruga mu je priznala da je za to vreme imala seks sa drugim muškarcima i da ne želi da bude intimna sa njim.

- Kad god bih inicirao seks, ona je odbijala i podsmevala mi se, govoreći da nisam dovoljno obdaren i da ne želi da gubi vreme sa mnom. Shvatao sam da je to bila njena osveta što sam je prevario posle rođenja prvog deteta, pa sam prećutno gutao sve uvrede koje je nemilice sipala na račun moje muškosti. Naše uloge su sada zamenjene: šta god poželi da uradim, ja uradim bez pogovora. Ali, u poslednje vreme ona je to počela da zloupotrebljava - ispoveda se Ivan.

Njihovo prvo venčanje kod matičara proteklo sa kumovima i roditeljima, jer su oboje tako želeli. Ali, sada se, tvrdi Ivan, situacija promenila:

- Moja supruga sada želi veliku svadbu sa stotinu zvanica. Kad sam joj rekao da to ne mogu da joj priuštim, samo mi je odbrusila: "Čim se situacija sa korona virusom završi, razvešću se od tebe i pronaći nekoga ko će moći da mi obezbedi venčanje kakvo oduvek želim!"

Prisećajući se prvih bračnih dana, Ivan navodi da je njegova supruga tada bila srećna kada zajedno odu u šoping i odaberu garderobu po buticima u kraju.

- Sada insistira da joj kupujem firmiranu odeću. Kad god smo sami, ponižava me na sve moguće načine, a ja se ponašam kao da sam hipnotisan - ćutim i trpim, jer mislim da je tako najbolje zbog dece. Ona je dobra mama, ali nije dobar uzor našoj deci, jer deca vide da stvari među nama ne funkcionišu kako bi trebalo. Šta da radim?

Odgovor bračnog terapeuta: Niko ne bi smeo da ostane u lošem braku samo zbog dece jer im život u takvoj zajednici samo šteti. Vi, kao brižan otac i suprug koji se očigledno kaje što je bio preljubnik, dužni ste da pokušate da uradite sve što možete kako biste popravili svoj brak.

Teško je prihvatiti činjenicu da vas supruga vara i da se prema vama ophodi s nipodaštavanjem, ali je jasno da ni ona nije srećna u braku. Način na koji vam se sveti zbog prevare je neadekvatan i vreme je da o tome otvoreno porazgovarate. Samo ako budete bili apsolutno iskreni jedno prema drugom i ako se oboje budete angažovali na način koji će osvežiti vaš brak možete da ostanete zajedno.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bojan

    13. oktobar 2020 | 02:13

    Pre dvadesete stekla reputaciju promiskuitetne osobe, sad te vara, navodno da ti se osveti, a u stvari jedva je docekala da se vrati u promet i jos trazi da je premiras firmiranom garderobom, prakticno da je opremis za susrete sa j...cima. I ti ne znas sta da radis? Dobro se nisi setio da je pitas da i tebe povede da im se nadjes, da malo pridrzis i tako to... Covece, jesi li ti normalan? Teraj to u p.m. i trazi drugu! Ako radis u inostranstvu, bice zainteresovanih i-haj, samo dobro otvori oci. Ako cujes da je promiskuitetna, nemoj reci da ti ne smeta, kao sto si za prvu, vec zaobidji u sirokom luku. Zbog takvih, koji se zene k....ma, cestite devojke ostaju neudate.

  • Milena

    13. oktobar 2020 | 03:59

    Ti si b..... sto si uopste dozvolio sebi da joj ispunjavas sve zelje,i da te vredja. Ako nije htela to da oprosti mogla je da ode,ali ako je vec oprostila onda ti nisi smeo da dozvolis da te tako ‘jaše’ sad joj lepo pokazi vrata svog zivota pa neka ide gde ima bolje i veći.

  • Smokvica

    13. oktobar 2020 | 07:51

    Razvod najbolje resenje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA