Kad vam kaže “volim te”, da li to zaista i misli? Samo po ovome ćete prepoznati da je potpuno iskren

Muškarci i žene različito doživljavaju težinu i istinitost onoga što izgovore

  • 9
foto Pixabay foto Pixabay

Nekada je izjava “Volim te” značila zaljubljenost i apsolutnu posvećenost jedne osobe drugoj, a otkako su u naš život ušli rijaliti programi u kojima učesnici jedni drugima svako malo izgovaraju ove reči, počeli smo da sumnjamo u njihovu istinitost.

Australijski stručnjak za seks i veze Luen Vard pitala je preko svoje Fejsbuk stranice kako u modernim vezama partneri jedno drugom izjavljuju ljubav i da li veruju kada im “druga polovina” kaže “Volim te”.

Neki ljudi su rekli da takvu izjavu tumače kao čin privrženosti i odanosti, dok su drugi odgovorili da će pre poverovati u zaljubljenost i naklonost ako im “druga polovina” to pokaže na delu.

- Pretpostavljam da bi takva izjava mogla da znači apsolutnu posvećenost - smatra jedna žena (37). - Kad mi muškarac kaže da me voli, to tumačim kao da voli samo mene i nijednu drugu.

Jedan korisnik Fejsbuka (26) izjavio je nešto što bi sve pripadnice lepšeg pola nateralo na razmišljanje:

-Svima mogu da kažem “Volim te”. Ali kada sam u emotivnoj vezi, tako nešto mogu da izgovorim tek ako mi devojka sa kojom se zabavljam prva kaže da me voli.

- Izgovaranje reči “Volim te” postalo je jeftina izjava koja nema nikakvu težinu. Danas svako svakome može to da kaže i da ne oseća odgovornost posle davanja takve izjave - smatra jedna devojka (22).

Luen Vard je ocenila da je tužno što smo, pod pritiskom medija, a posebno pod uticajem rijaliti programa, počeli da zloupotrebljavamo nekada najlepše reči na svetu koje su obavezivale na vernost, posvećenost, apsolutnu podršku i intimnost.

- Kad neko čuje “volim te” od osobe koja ne kategorizuje ovakvu izjavu kao izjavu prave ljubavi, može da bude doveden u zabludu i da mu takve reči nanesu štetu umesto da mu donesu radost. Zato bi ovu izjavu uvek morala da prate dela, samo tada bi u nju trebalo poverovati - ocenila je Vard.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milca

    13. oktobar 2020 | 17:45

    Samo postupvima se goovori , ne znace reci

  • Vuki

    13. oktobar 2020 | 17:45

    Ja mome Dadi svaki dan kažem u prolazu "volim te" stanuje vrata do mene. Možda me jednom bude i čuo :)

  • Psihopata

    13. oktobar 2020 | 20:00

    Ja cu reci iz svega srca BOGU VOLIM TE I LJUBIM TE

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA