≫ 

"Da li da priznam mužu da sam ga prevarila sa bivšim dečkom koji mi je bio prva ljubav?"

Ispovest žene koja tvrdi da voli svog bračnog partnera, ali nije odolela da ne obnovi strasti sa prvim dečkom

  • 17
Žena, depresija, bol, glava, plače, tuga Foto: Shutterstock

Svi znamo da prva ljubav zaborava nema, ali su mnoge žene u dilemi da li bi zarad avanture sa bivšim trebalo da rizikuju postojeći partnerski odnos. Sa tom dilemom suočava se i Tamara (35).

- Bili smo zajedno šest godina, a onda je Vladimir odlučio da se preseli u Ameriku – priča Tamara. - Njegov odlazak mi je teško pao, jer sam bila mlada i zaljubljena; čak sam ga molila da se vrati i tako sam pravila budalu od sebe. Naravno da mu nije padalo na pamet da se vraća u Srbiju, a ja sam mislila da njegov odlazak neću preživeti...

Dve godine posle Vladimirovog odlaska u Ameriku počela sam da se zabavljam sa Acom; venčali smo se i dobili dvoje dece. Moj suprug je divan čovek, brižan otac i pažljiv suprug, neko na koga mogu da se oslonim u svakom trenutku.

Verovala sam da ću mu do kraja života biti verna, ali kad je počela pandemija korona virusa iznenada sam srela Vladimira na ulici. Razveo se i ima sina koji je nedavno postao punoletan. Čim smo se sreli, Vladimir i ja smo se odmah prisetili „prošlog života“. Sreli smo se nekoliko puta i jedne večeri završili u krevetu. Osećam se užasno, prljavo, grozno, kao izdajnik... Ne znam kako supruga da pogledam u oči, a tek decu... Da li bi trebalo da priznam suprugu da sam ga prevarila? Kako da naučim da živim sa onim što sam uradila?

Odgovor bračnog terapeuta:

Ne mogu da Vas osuđujem, niti da Vas prekorevam zbog preljube, to je bila Vaša odluka u datom trenutku. Ali, shvatam da ste očajni zbog svega i da osećate veliku grižu savesti što ste prevarili supruga sa nekim ko je Vas nekada davno u životu izdao.

Prva ljubav je neponovljivo iskustvo, te emocije nosimo u sebi tokom celog života. Vi ste verovatno u glavi sačuvali slike iz mladosti i kada se Vladimir pojavio niste mogli da mu odolite. Nekad Vam je slomio srce, a sada Vas je ponovo izabrao – tako bi se verovatno ponašala većina žena na Vašem mestu.

Ipak, morate da shvatite da više niste devojka i da nemate onu vrstu slobode koju ste imali pre nego što ste se udali.

Vratite se suprugu i nikada mu nemojte reći da ste ga prevarili, jer bi to moglo da razori Vašu porodicu. Vi ga niste prevarili zato što ga više ne volite, već zato što ste bili poneseni osećanjima ranjivosti i izdaje koja su u Vama dugo ležala zakopana. Ono što ste učinili jeste moralno neispravno, ali tim činom niste pokušali da se osvetite suprugu. Pokažite Vašem suprugu na delu koliko ga volite i koliko Vam znači što zajedno plovite kroz sve bure i oluje koje život nosi sa sobom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jedna zena

    3. novembar 2020 | 15:41

    E vise mi je muka od ovakvih zena.Kao vole muzeve a varaju ih to je prosto nemoguce.Jer kada nekoga istinski volis nema sanse da ga prevaris.Bivsi je sa razlogom bivsi .Mog bivseg cesto sretnem pozdravimo se i to je to.Lepsi je od mog muza,uspesniji ali moje srce pripada samo muzu.A bivseg mogu da smotam ali ne zelim.

  • Maja

    3. novembar 2020 | 08:03

    Nista se tu ne trosi, nije sapun. Muzu nije ostalo nista manje nego pre. Idemo dalje.

  • Bobica

    3. novembar 2020 | 07:02

    Naravno, šta čekaš? Što iskrenije i što detaljnije, a malo mu ga i zabiberi, jednom se priznaje!!! 🦃

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA