≫ 

Da li ste spremni za idealnu ljubav? Volite po feng šui pravilima

"Kineska mudrost i balkanska tradicija"

  • 0
ljubav feng šui Foto: Pixabay

Pre dvadesetak godina, mladi novinari otišli su u jedno selo istočne Srbije da naprave reportažu o starici koja se bavi "ljubavnom magijom". Svedočili su trenutku dok je davala instrukcije devojci koja nikako nije mogla da se uda.

- Slušaj me dobro, ćero - rekla je starica - uzećeš belu platnenu košulju s vezenim ružicama. Ona uvek mora biti čista i dobro ispeglana. I češalj od trešnjinog drveta. Češljaj njime kosu svaku noć. Kad god te zovu na igranku ili slavlje, ti idi i vataj se u kolo, al’ da ne gledaš u pod, već preda se.

Novinari su bili u čudu. Kako češalj i košulja mogu pomoći devojci koja je izgubila svaku nadu da će sresti svog suđenog?

Gotovo identičnu situaciju imamo u feng šuiju. Mogu li pozicija spavaće sobe, mandarinske patkice i ružičasti kvarc da pomognu ženama da nađu svoju srodnu dušu? Mogu!

Ali idemo redom, pa ćete shvatiti zašto kažem da je situacija gotovo identična.

Jugozapad je važan

Idealno mesto za spavaću sobu u stanu je jugozapad, mesto gde ljubav caruje. Reguliše ljubavnu sreću, romantiku, bračnu i porodičnu sreću. Ako je spavaća soba na drugoj strani stana, dobro bi bilo da vaš krevet bude tako namešten da zauzima jugozapadni deo sobe.

ljubav feng šui kompas Foto: Pixabay

Ako i pored najbolje volje i truda to nikako nije izvodljivo, treba slediti nekoliko feng šui pravila koja će pojačati ljubavnu energiju i privući partnera ili zadržati postojećeg. Takođe, potrebno je postaviti i neke feng šui „magnete“ (simbole i pojačivače).

Ljubavni magneti

Ako želite da poboljšate svoj postojeći odnos, postavite fotografiju porodice u jugozapadnom uglu vaše

dnevne sobe. Važno je da je na fotografiji slika srećne porodice, i to lično vaša, ne vaših roditelja nego vas i vašeg partnera i dece ako ih imate.

Luster ili okrugla kristalna kugla okačena na jugozapadnom delu doma odlična je za aktiviranje či energije, koja stimuliše romansu. Ovo uvodi vatru u ovaj segment, koji ima zemlju kao svoj element i donosi sreću u ljubavi.

U spavaćoj sobi je najoptimalnije da postavite difuzno svetlo ili abažure pastelnih boja s mekim osvetljenjem, jer to stvara romantičnu atmosferu. Oštro osvetljenje i reflektore definitivno treba izbegavati. Možete da koristite sveće za romantične trenutke, ali pazite da ih ugasite da ne dođe do požara.

Premestite krevet dalje od zida, jer time omogućavate lakši ulaz vašem partneru. Obavezno postavite jedan veliki dušek, jer dva komada najavljuju odvajanje ili razvod, ako ste u braku ili vezi.

Pink ili koralna boja mogu da privuku nežnog partnera, a crvena boja vina i purpurnoružičasta strastvenog ljubavnika.

ah ljubav Foto: Pixabay

Razmagnetisane zamke

Nije dobro držati TV u spavaćoj sobi jer se gubi romantika i seksualna energija. Jedino prihvatljivo je radio ili CD plejer. Slušajte prijatnu muziku, čime ćete u svojoj podsvesti inicirati ljubavni magnetizam. Kompjuter ili laptop definitivno izbacite iz spavaće sobe, nemojte da vam on menja ljubavnog partnera.

Moć svile

Spremite se za društvo. Očistite jednu fioku i ostavite nekoliko praznih ofingera u ormanu. U kupatilu ostavite dodatnu četkicu za zube, čime pokazujete svoju spremnost da s nekim delite prostor.

Zamenite stari veš novim, erotičnijim. Rublje od svile i čipke, senzualnih boja, privući će još više vašeg dosadašnjeg ili novog partnera. Akoje žena sama, upravo svest da ima svileni veš daće joj snagu da emitujete jaku senzualnu energiju. Time ćete biti opušteniji pri upoznavanju budućeg partnera.

ljubav feng šui kompas Foto: Pixabay

Polje ljubavi

Kada uređivanje spavaće sobe privedete kraju, potrebno je da pored svog kreveta napravite energetski prostor u vašem polju ljubavi.

Odaberite mesto u neposrednoj blizini kreveta (noćni stočić ili polica) i na njega postavite ljubavne magnete: romantična lampa s mekim svetlom;mandarinske patkice; za one koji su sami, mala tajna – patkice postavite jednu do druge i vežite im crvenu tračicu oko vrata; ako ste u vezi ili braku, okrenite ih licem u lice kao da se ljube; možete ih staviti u jugozapadni deo doma radi pojačavanja sreće, ili na taj ljubavni oltar, pored uzglavlja;srce od ružičastog kvarca.

Uklonite sve slike s tužnom tematikom. Takođe, slike usamljene žene ili muškarca nisu poželjne. Detaljno proverite vašu sobu i ceo stan ili kuću i uverite se da li ima još slika usamljenih žena ili usamljenih muškaraca. Zamenite ih slikama srećnih parova. Može na njima biti i par labudova, anđela ili šta god najviše volite da vidite u paru.

Tužne slike

I najbitnije, rešite se svih stvari koje vam stvaraju tužnu asocijaciju u vezi s ljubavlju: fotografije i uspomene na nekog od bivših partnera, prazne bočice parfema, romantični ukrasi koji ničemu ne služe. Jednostavno, sredite svoj dom (a pogotovo spavaću sobu) kao da će svakog trenutka u nju kročiti osoba vašeg života.

ljubav feng šui kompas Foto: Pixabay

Simboli plodnosti

Kad nađete pravog partnera, slede feng šui aktivatori za pojačavanje mogućnosti materinstva. Evo nekoliko predloga.

Postavite slike voća koje simbolizuje plodnost. Jedna od takvih voćki je nar. Obavezno gledajte da uvek bude svež, ako ga držite u činiji na stolu.

Postavite saksiju sa citrusima, koji takođe imaju moć plodnosti. Možete da stavite i njihovu sliku ili sliku lubenice.

Postavite figure zečeva ili slonova u paru i dodajte još onoliko figura koliko dece želite da dobijete.

Beli slon sa spuštenom surlom je snažan simbol plodnosti.

*Jaja predstavljaju plodnost i novi život, tako da kristal u obliku jajeta pored vašeg kreveta poboljšava

šansu za začeće.

Ribe u paru su simbol bračne zajednice i treba ih postaviti u jugozapadnom uglu vaše spavaće sobe ili na nahtkasnama pored kreveta.

Uvek savršeni i nadasve najjači aktivatori energije su kristali. Iskoristite dejstvo najjačeg, a to je ružičasti kvarc, kristal ljubavi. On utiče na emocije.

Crveni koral ili jaspis pojačavaju vašu privlačnost. Faset kugle – postoje u obliku stojećih ili visećih kugli – postavite ili u spavaću sobu ili na jugozapad doma.

Nazad, u priču

Sada ću se vratiti na priču o starici i njenim ljubavnim mađijama.

- I to je, znači, sva magija!? - novinari su je to pitali i bili zapanjeni- Češalj, košulja i odlazak na

igranke!?

- Mora biti počešljana, dabome - odgovorila je - Ko će je uzeti čupavu i neurednu!? Kosa je ukras svake

žene i tako treba! I prema njoj! Kad se bude ogledala, dok se češlja svako veče, biće sama sebi lepa i muškarci će to primetiti.

Ne znamo da li je starica znala ili ne, ali činjenica je da je češalj od trešnjinog drveta spas za neposlušnu kosu, jer smanjuje elektricitet i "polira" je.

- A zašto bela košulja? - pitali su novinari - Kako zašto! Da se vidi da je uredna, smerna... crveni cvetići asociraju na ljubav, a pravo da ti kažem, sine, ništa ne upada u oči kao bela boja.

- Zato ste joj i rekli da ide na igranke? Da bi upala u oči, kako kažete?

- Jašta! Šta joj vredi što je lepa i dobra ako to niko ne vidi?! Kako njen suđeni da dođe do nje ako sedi zatvorena u kući? Ne treba trčati za sudbinom, dete moje, ali treba biti spreman i otvoren da je sretneš.

Ovo je ključna rečenica, ne samo što se tiče feng šuija, već se može reći i celokupne filozofije za koju se zalažem. Treba biti spreman. Pošto preduzmete sve korake ka ostvarivanju harmonije i izobilja, nemojte sedeti skrštenih ruku i čekati da se to desi.

I nemojte očajavati, ako se ništa ne dešava. Radite na sebi, brinite o drugima i životnom okruženju, čitajte, putujte, širite vidike i budite spremni. Nemojte biti željni i gladni (ljubavi, uspeha)

već spremni.

Kao što je izvesno da ćete svakog meseca dobiti račune za struju, vodu i telefon, tako budite gotovo sigurni da će vam stići vaš "paketić izobilja".

Prihvatite ga sa zahvalnošću, ali ne s prevelikim ushićenjem, jer sve ovo što ste dobili i što ćete tek dobiti nije nikakvo čudo, već rezultat vašeg rada na sebi i sopstvenom životnom okruženju.

ah ljubav Foto: Ah ljubav

Na kioscima širom Srbije potražite novi broj magazina “Ah ljubav”. Uz primerak magazina dobićete poklon knjigu najčitanijh spisateljica današnjice.

ah ljubav Foto: Ah ljubav

Odlomak iz knjige Miroslave Mime Miković "Feng šui: kineska mudrost i balkanska tradicija"; Laguna, 2020.

(Telegraf.rs/Ah ljubav)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA