Kako imati bezbednu kombinaciju tokom pandemije? Veze za jednu noć postale su previše rizične

Jedna noć se produžila na jedan mesec

  • 2
Muškarac žena seks poza Foto: Shutterstock

Pandemija korona virusa promenila je svaki segment naših života, pa tako i način na koji posmatramo veze za jednu noć.  

Budući da su kombinacije sa strancima postale previše rizične, nastala je mantra singl dama: "Ubila bih za orgazam, ali odbijam da umrem zbog njega".

Umesto veza za jednu noć, postaje sve popularniji odnos u kom se oba partnera testiraju na korona virus i zajedno provode mesec dana. Te vrste mini veza ne obavezuju nijednog člana na bilo šta ozbiljno, već samo pružaju jednog sigurnog seks partnera.

- Jednomesečne mini veze smatram pozitivnim evolucijom zavođenja - kaže za "Elle" seksolog dr Helen Fišer.

- Međutim važno je da oba partnera budu svesna prirode njihove veze. Sama činjenica da njihova veza traje duže ne garantuje da će se njihov odnos produbiti ili uozbiljiti. Ipak, prema statistikama iz godišnjeg nacionalnog istraživanja stranice "Match.com", u proseku je 35 odsto ispitanika priznalo da im se kombinacija, vremenom razvila u vezu - rekla je Fišer.

"Mini veza" može biti idealna ljudima koji zaista ne traže svoju srodnu dušu, već su trenutno fokusirani na druge sfere svog života, karijeru, umetnost ili sport.

- Novi tipovi veza i povezivanja nastaju prirodno u trenutnoj situaciji - kaže dr Džen Jang, osnivač i vlasnica kompanije "Akita Softver", čiji je eksperiment u karantinu, aplikacija "JeanDate", uparila stotine parova za vreme karantina.

Jednomesečne kombinacije su način da se rešite stresa, ali i mogućnost da pronađete potencijalnog partnera na duže staze. Ipak, uvek vreba opasnost povređenosti ukoliko partneri očekuju različite stvari od ovog odnosa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA