Ako vam rečenica počinje sa "svi muškarci" već grešite: Ovih 7 stvari mudre žene nikada ne izgovore

Ako želite da izbegnete svađe sa svojim partnerom, ne koristite ove fraze

  • 2
žena, tajna, ćuti, Pixabay.com

Mnoge bezazlene i sasvim normalne izjave žena njihovim partnerima često mogu da deluju zabrinjavajuće. Brojne svađe u vezama prouzrokovane su nesporazumima i lako bi mogle da se izbegnu kada bi partneri stvatili da druga osoba posmatra svet na drugačiji način.

Ako sebe želite da poštedite još jedne svađe onda bi bilo bolje da izbegavate ove fraze.

1. Treba da popričamo...

Ovu frazu muškarci vide kao nagoveštaj svih mogućih problema. Čak i ako žena samo želi da razgovara o tome da nabave psa ili odu na izlet, sam prizvuk te rečenice upućuje ih da nešto nije u redu.

2. Jesi li ljubomoran?

Priznali to ili ne, muškarci su obično ljubomorni, naročito kada pored sebe imaju ženu koju mnogo vole. Kada od svoje partnerke stalno slušaju anegdote o nekom drugom muškarcu, bilo da je u pitanju kolega ili drug iz detinjstva obično će se u njima probuditi ljubomora.

3. Svi muškarci  su...

Ni muškarci, ni žene ne vole generalizaciju. Iako je u svađi često lakše podržati neki argument pomoću ove fraze, to stvara utisak kod vašeg partnera da ga ne tretirate kao zasebnu osobu već samo kao jednog od više miliona muškaraca.

Zena koja zvoca, zvocanje, svadja Foto: Shutterstock

4. Da me zaista voliš, nikada ne bi ...

Iako svi ljudi imaju slične želje i potrebe, muškarci su ti koji svoje osećanja radije izražavaju delima nego rečima. Kada ih partnerka postavi u nemoguću situaciju sa ovakvom frazom ili čak "ucenom", oni naprosto ne znaju šta da kažu, odnosno nisu tako vešti u argumentovanju. Radije bi da im partnerka kaže šta tačno želi, umesto da zbog njegovih propusta dovodi njegova osećaja u pitanje, piše "24sata".

5. Ako su ti takvi prijatelji ...

Muška prijateljstva su naizgled vrlo jednostavna stvar. Žene često za prijateljice biraju one s kojima dele slične stavove, dok muškarci neće ulaziti u dubinu, pa ni osudu toga šta njihov prijatelj radi.

Ovakvu frazu od partnerke, muškarci doživljavaju kao pretnju prijateljstvu, odnosno pokušaj zabrane druženja.

6. Je l' i tvoja bivša ...

Kada su muškarci u vezi sa partnerkom koju zaista vole, oni nemaju potrebu da je upoređuju sa drugim ženama. Upravo zato kada njihova partnerka zahteva od njih poređenje sa nekom bivšom devojkom oni se pronađu u izuzetno neprijatnoj situaciji. Muškarci ne žele da njihova devojka ili žena neosnovano oseća ljubomoru zbog neke davno zaboravljene veze.

7. Već sam ti sto puta rekla ....

Muškarce može izuzetno nervirati kada žene sitne probleme posmatraju na dramatičan način. Upravo zato kada rečenica počinje sa "Već sam ti sto puta rekla", a završava se sa nečim nebitnim i svakodnevnim, to često može da "izludi" muškarce.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brankica

    19. novembar 2020 | 08:50

    Mudra zena samo ugadja svom muskarcu pod uslovom da se udala iz ljubavi a ne interesa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA