Dame, ne zaboravite da poklonite cveće vašim partnerima: Danas je Međunarodni dan muškaraca

Mnogi nisu znali da je jedan dan u godini posvećen i jačem polu

  • 0
Žena muškarac cveće Foto: Shutterstock

Internacionalni dan muškaraca obeležava se svakog 19. novembra, a ova tradicija datira od 1999. godine.

Verujemo da za dan posvećen muškarima, makar što se balkanske regije tiče, malo ko zna, ali svakako nagoveštava da je patrijahalno vreme postalo deo prošlosti, ili makar postaje.

Možda je vreme da i na ovim prostorima uvedemo svest među lepšim polovinama kako je jednako važno i muškarcima pružiti pažnju, ako se gospoda saglašavaju s tim u vezi.

Ipak, svake godine ovaj se praznik proslavlja tematski, pa je ove, 2020. godine tema "Bolje zdravlje za muškarce i dečake". Sudeći po ovim segmentima, muški dan, u odnosu na Dana žena, mnogo je brže doživeo svoju "evoluciju".

Dan se slavi kako bi se fokusirao na zdravlje muškaraca, poboljšanje odnosa između različitih polova, naglasio ulogu muškaraca u svakodnevnom životu i prepoznao njihov napor u izgradnji porodica kao i zajednica širom sveta.

Međunarodni dan muškaraca je poseban dan kojim se priznaju žrtve i doprinosi sinova, muževa, verenika, deda i drugih.

Na ovaj dan, ljudi šalju pozdrave i želje putem WhatsApp-a, Facebook statusa, Instagrama, Snapchat-a i drugih platformi društvenih medija kako bi izrazili zahvalnost muškarcima koji su odigrali ključnu ulogu u njihovom životu.

Ljubavni par Foto: Pexels/ Andrea Piacquadio

Evo nekih čestitki koje su dame uputile svojim voljenima za Međunarodni dan muškaraca, a koje su osvanule na pomenutim mrežama:

- Hvala ti što si moju veru u dobre ljude sačuvao! Ne zaslužujš ništa osim najboljeg. Srećan ti Međunarodni dan muškaraca.

- Muškarci su prelepa kreacija boga, ali nisu savršeni, pa je normalno da imaju nekoliko grešaka. Srećan ti Međunarodni dan muškaraca!

- Nijedan čovek ne čini se tako visokim kao onda kada se sagne da pomogne detetu. Srećan ti Međunarodni dan muškaraca!

- Na ovaj dan želim ti da postaneš još pametniji i još draži. Ti si snažni stub koji drži porodicu i ima dosta odgovornosti. Mnogo ljubavi na tvoj način. Srećan vam Međunarodni dan muškaraca!

Ovo su neke od poruka koje su slale žene svojim voljenima i prijateljima, a koju biste vi čestitku i želju uputili vašim voljenim muževima, partnerima, braći, prijateljima?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA