Muškarci su konačno priznali: Zbog ovih 9 stvari ćemo se zaljubiti u vas!

Najveća dilema je rešena!

  • 2
Poljubac, par, ljubav, zaljubljeni, nova godina Foto: Unsplash/freestocks

Često viđamo nestvarno lepe, zgodne i uspešne muškarce koji pokraj sebe imaju neupadljive devojke ili žene. Malo ko se neće zapitati šta ih je privuklo da se zaljube u njih.

Evo šta su muškarci odgovorili.

1.Empatija

- Moja partnerka lako ’uskače u tuđe cipele’. Uvek je u stanju da pogleda stvari iz tuđe perspektive, a ja se time baš i ne mogu pohvaliti. Dok za nju to ne predstavlja nikakav napor, mene zamara, ali sam vremenom počeo da učim kako da budem saosećajniji i empatičniji. Kao rezultat toga, naše prepirke kratko traju i veoma su konstruktivne – kaže Ivan (33).

2. Strpljenje

- Umem da mrtav gladan uletim u kuću, otvorim frižider i zgrabim prvo što ugledam, a da se prethodno ne presvučem i operem ruke. Umem i da ostavim podignutu dasku na WC šolji, da ostavim vrata od stana širom otvorena da bih odjurio do kola da uzmem odande ono što sam zaboravio da ponesem.

Moja devojka sve to prihvata, iako ponekad ume da me prekori. Beskrajno je strpljiva i ta njena osobina me podstiče da promenim svoje ponašanje na bolje – navodi Vladan (29).

3. Ravnopravnost

- Posle nekoliko veza u kojima devojke nisu znale da promene sijalicu, a mene su bledo gledale kad bi me zatekle kako usisavam tepihe, shvatio sam da mi je muka od tradicionalne podele poslova – iskren je Đorđe (31).

– Sa Sarom nemam tih problema. Osvojila me je kada mi je prepričavala kako je sama menjala česmu iznad sudopere, jer nije mogla da dozove majstora i bila je oduševljena kada je probala večeru koju sam spremio. Uostalom, nije ni čudo što su u većini eminentnih svetskih restorana šefovi kuhinje muškarci, zar ne?

Ovo, naravno, ne znači da smo „zamenili uloge“ – i Sara često kuva, a meni nije problem da uradim nešto što se tretira kao „muški posao“. Trik je u tome što se nijedno od nas dvoje neće libiti da uradi nešto što „ne spada u njegov domen“, čak i ako tome nije vičan. Vredi ceniti trud.

4. Emocionalna podrška

- Povremeno imam depresivne epizode; ostao sam bez majke kao četvorogodišnjak, odrastao sam sa ocem koji me je učio da bi trebalo da skrivam osećanja. Čim sam postao punoletan, i on je preminuo, i ostao sam sam na svetu. To je ostavilo traga na mojoj psihi. Odlazio sam kod psihologa, ali ni posle osam godina ne umem uvek da gledam na život sa vedrije strane – poverava se Nikola (26).

Njegova devojka ima razumevanja kad Nikola „hoda mračnom stranom ulice“.

- Ona tačno ume da prepozna kad će kod mene nastupiti neka „mračna faza“ i tada se trudi da me oraspoloži. Ali, ako vidi da joj to ne polazi za rukom, odlučuje da provodimo večeri u mom ili njenom stanu, da gledamo filmove i ćutimo. Njena podrška mi mnogo znači, bez toga ne znam kako bih funkcionisao – iskren je Nikola.

Zaljubljeni par, muž žena, brak, porodica, kuća, stan, mobilni telefoni, televizor druzenje Foto: Shutterstock

5. Pravi savršene kolače

- Jelena nije zainteresovana za kuvanje, ali je zato pravi majstor u pravljenju kolača – otkriva Aleksandar (23). – Njen čizkejk sa borovnicama je nenadmašan, od ukusa do dekoracije. Iako je mlada, zna da napravi savršene krofne i štrudle.

Devojke njenih godina uglavnom provode vreme po kozmetičkim salonima, a ona uživa praveći kolače. To je napravilo razliku između nje i drugih devojaka; zaljubio sam se „na prvu“.

6. Pozitivnost

Darko (35) priznaje da bi njegova devojka Nevena (27) glat mogla da radi kao motivacioni govornik.

- Ona konstantno živi u vrtlogu pozitivnosti – kaže Darko. – Čak i kad situacija izgleda beznadežno, Nevena ume da pronađe ugao iz kog će stvari izgledati bolje nego što jesu. Njen pogled na svet deluje zarazno na sve ljude koji se nađu u njenoj blizini. Lepo je imati pokraj sebe osobu koja će ti ukazati na svetlo koje se nalazi na kraju tunela.

7. Razum pre svega

- Često jurim kao „muva bez glave“, umem da donesem odluke na prečac, umem da „udarim glavom o zid“ – iskren je Jovan (38). – Mojoj Ani to ne može da se desi, ona uvek „tri puta izmeri, pa tek onda seče“. Zbog toga ima malo krupnih životnih promašaja, za razliku od mene koji se često kajem zbog onoga što sam rekao ili uradio.

Ali, otkako smo počeli da živimo zajedno učim od nje kako da budem racionalniji, metodičniji i da ne reagujem „na prvu loptu“. Svestan sam da se moja priroda ne može tek tako promeniti, ali Ana fantastično utiče na mene. Ne prebacuje mi zbog grešaka koje pravim, ali mi svojim primerom pokazuje da bih mogao da budem i drugačiji, i to za moje dobro.

Par, poljubac, ljubav, veza, zagrljaj, initmnost, intima Foto: Pixabay

8. Brižnost kao „supermoć“

- Niko neće napraviti bolji izbor filmova od moje Ivane – ponosno kaže Marko (39). – Njena „supermoć“ se ogleda u tome što mnogo čita i odlično poznaje kinematografiju, a meni kao nekom ko radi sa pacijentima bolesnim od raka i te kako znači da se opustim kada dođem kući s posla. Tad želim da „očistim mozak“, zaboravim na teške priče sa pacijentima i odlutam u neki drugi svet u kom ću se rasteretiti.

Ako se ne vidimo sa prijateljima ili ne odemo u šetnju, znam da ćemo gledati neki dobar film koji će me opustiti i razgaliti. To je moj „izduvni ventil“ posle napornog dana na poslu, a da nije Ivane i njenog „kopanja“ po naslovima teško da bih samostalno u moru filmova mogao da pronađem onaj koji neće biti težak za gledanje. Ona na taj način pokazuje koliko je brižna prema meni i koliko joj je stalo da budem dobro.

9. Ponos

- Zbog Nine se osećam kao da su moje pobede i njene pobede, i to je pravi motiv za mene – iskren je Pavle (32). – Radim kao košarkaški trener sa juniorima koji često osvajaju prva mesta na takmičenjima širom Srbije. Volim taj posao, posvećen sam mu do maksimuma. Posle svake utakmice Nina govori da je ponosna na mene, a ja se trudim da joj uzvratim kad ona završi neki veći projekat na poslu.

Pavle dodaje da je njegova i Ninina veza jaka upravo zato što su jedno drugom podrška u profesijama koje su odabrali.

-Ne bih mogao da zamislim da pokraj sebe imam devojku koja s nipodaštavanjem gleda na moj posao i na moja dostignuća – zaključuje Pavle.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brankica

    25. novembar 2020 | 08:51

    Nista mi ne znaci da se on zaljubi ako ja nisam zaljubljena u njega. Lepse se osecam kad sam ja zaljubljena i kad volim a on kako hoce moze

  • Me

    25. novembar 2020 | 19:51

    Koga je briga?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA